Ontinyent requereix als propietaris de 120 parcel·les i solars que les netegen per evitar incendis i plagues

0
614
Sayo Gandia

La regidora de Sostenibilitat recorda que és obligatori mantenir estos espais en condicions per evitar riscos d’incendis i plagues

L’Ajuntament d’Ontinyent ha enviat requeriments a 90 persones propietàries d’un total de 120 parcel·les i solars del casc urbà o confrontants al mateix per tal que les netegen. La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, ha explicat que “després de les precipitacions d’hivern i primavera i amb l’arribada de la calor, augmenta considerablement la quantitat d’herba i matolls a estos espais. Mantenir-los nets i eo condicions de seguretat i salubritat és una responsabilitat per llei de les persones propietàries, que en massa casos no estan complint amb açò, amb el riscos d’incendis o propagació de plagues que comporta”, assenyalava.

Així, des del Departament de Medi Ambient s’ha enviat estos requetiments on es recorda esta obligatorietat i s’adverteix que de no actuar-se, l’Ajuntament podrà executar les tasques de neteja de manera subsidiària, carregant després els costos a les persones infractores, que també poden ser denunciades. Entre les zones on existeixen parcel·les d’aquests tipus estan l’Avinguda Benicadell, les urbanitzacions de El Pilar i Les Aigües, el Camí Vell de l’Estació, el Carrer Germanies, l’Àrea 20 o els polígons industrials, entre d’altres.

A estos espais del casc urbà o confrontants, on s’ha enviat estos requeriments d’ofici, cal afegir les desenes d’expedients que té oberts Medi Ambient de casos semblants ubicats al disseminat, on els tècnics fan visita a requeriment de persones afectades. Sayo Gandia Incidia en la responsabilitat de les persones propietàries “de complir amb les normes pel bé comú i per la salut pública. L’Ajuntament actúa als espais públics tant per evitar els riscos d’incendis com les plagues de rates i insectes, però als espais privats és la ciutadania qui ha de fer les neteges necessàries per evitar i evitar-se problemes». Cal recordar que si a conseqüència del mal estat d’estos espais es produïra un incendi, podria repercutir-se a la persona propietària tant el cost del servei d’extinció d’incendis com els danys causats a altres persones i béns.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here