Ontinyent reparteix 5.000 mascaretes a establiments d’hostaleria per garantir l’ús als seus locals

CaixaBank - MyBox

0
820
Un comerç d'Ontinyent atenent amb ús de mascaretes.

L’Ajuntament d’Ontinyent també intensifica la neteja i desinfecció en carrers, edificis públics, parcs i jardins per previndre la COVID-19

L’Ajuntament d’Ontinyent repartirà als propers dies un total de 5.000 mascaretes als establiments locals d’hosteleria per tal de garantir l’ús per part del seu personal i clients. Els responsables dels diferents bars, cafeteries, restaurants, geladeries o llocs de menjars per endur de la ciutat poden enviar un correu electrònic a mascaretes@ontinyent.es per tal d’informar-se de quan i com replegar les mascaretes Tèxtil Ontinyent, elaborades a la ciutat per empreses també locals.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, destacava que “es tracta d’una mesura que prenem per tal de contribuir a que estos establiments no patisquen desabastiment i puguen comptar sempre amb mascaretes en bon estat. Per les seues característiques els establiments d’hosteleria presenten unes dificultats afegides respecte a altres sectors, i volem donar-los una nova mostra de suport al temps que contribuïm a mantenir i millorar la seguretat front la pandèmia. Està clar que no anem a resoldre l’abastiment dels establiments amb estes 5.000 mascaretes, però a més és un gest amb el que volem promoure i incentivar l’ús a estos espais”, manifestava.

La mesura ha estat presentada a l’Associació d’Hostelers AHVAL, des d’on el seu president, Jordi Martínez, ha valorat positivament i agraït al consistori esta acció. Aquest repartiment s’afegeix als ja realitzats anteriorment per l’Ajuntament entre la ciutadania als últims mesos tant de manera específica entre els comerços locals com de manera directa amb dos repartiments massius entre la ciutadania.

Neteja viària

D’una altra banda l’Ajuntament d’Ontinyent torna a intensificar estos dies les tasques de neteja viària i desinfecció a carrers i edificis públics, parcs i jardins al marc de les accions de prevenció contra el Covid-19 que ve duent a terme el consistori ontinyentí. La regidora de Parcs i Jardins, Sayo Gandia, explicava que les tasques a les zones verdes urbanes les farà l’empresa adjudicatària, que acte seguit també passarà a actuar en zones exteriors dels col·legis públics, com ara els seus jardins, patis i zones poliesportives, per tal de deixar estos llocs a punt per a l’inici de curs.

Pel que fa als carrers i edificis públics, el regidor de Neteja, Manuel Cuesta, explicava que les tasques s’estan efectuant per part de l’empresa responsable amb un camió-cuba d’aigua amb solució desinfectant reforçada amb hipoclorit de sodi en els percentatges autoritzats per la Conselleria de Sanitat. Tal com es venia fent en anteriors netejes intensives, s’incideix especialment en espais com els centres sanitaris, les parades de bus o els accessos a edificis municipals. Als casos de carrers estrets o llocs inaccessibles per al camió, actúen de forma directa operaris equipats amb motxilles amb difusors per repartir la solució desinfectant.

Des del Govern d’Ontinyent s’ha recordat a la ciutadania la importància de complir amb les mesures i recomanacions del Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana per fer front a la Covid-19, especialment pel que fa al respecte de la distancia interpersonal de seguretat, l’ús de la mascareta i la neteja de mans, “ja que la situació d’augment dels casos està sent generalitzada en tot l’Estat, i tot i que les administracions amb competències estan prenent mesures per mantenir la situació controlada, totes i tots devem ser responsables i fer tot allò que estiga a la nostra mà per contribuir al nostre dia a dia”, assenyalaven.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here