Ontinyent reobri aquest diumenge els seus cinc parcs per a gossos dins de les mesures de desconfinament

0
327
Una de les àrees per gossos d'Ontinyent

Tindran un aforament màxim de 5 persones simultàniament i l’horari s’ajustarà a l’establert per als parcs i jardins en general

La regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament d’Ontinyent ha anunciat la reapertura dels 4 Parcs per a Gossos de la ciutat, que s’obriràn el pròxim diumenge. Es tracta dels espais per a l’esplai segur de les mascotes ubicats a la zona verda de Benarrai, la plaça del Músic Vicent Rodríguez, el solar adjacent al recinte de la Fira, carrer de Cristòfor Colom i Plaça del Barranquet. Més de 6.000 m² de recintes cercats amb tanques i equipat amb banquets, papereres i dispensadors de bosses per a recollir els excrements dels cans, que han estat ojecte de tasques de neteja i desinfecció i que es podran utilitzar de 9 a 21 hores, coincidint amb l’horari vigent per als parcs i jardins de la ciutat.

La regidora de Parcs i Jardins, Sayo Gandia, ha explicat que “es tracta d’una acció mes dins el context de desescalada progressiva de les mesures de confinament per l’estat d’alarma, i amb la que volem reprendre l’ús d’estes zones que tan bona acollida han tingut per a la socialització i esplai dels nostres animals de companyia”, assenyalava. Això sí, l’ús dels parcs de gossos tindrà inicialment una sèrie de limitacions, ja que només podran emprar-lo 5 persones simultàniament durant un màxim d’una hora cadascuna, persones a les que es demana que respecten les recomanacions vigents per a la seguretat dels vianants durant l’estat d’alarma.

En aquest sentit, Sayo Gandia demanava a les persones usuàries “que respecten la distància recomanada respecte a altres persones, que empren mascareta i guants, a més lògicament de complir amb les normes d’ús que regeixen sempre la utilització d’estos espais”, destacava. Cal recordar que, entre d’altres, les normes d’ús d’aquestos espais determinen que si bé els gossos poden anar sense corretja, els considerats de raça perillosa hauran d’ajustar-se a l’Ordenança Reguladora de la Tinença d’Animals Potencialment Perillosos. Igualment, es recorda que les àrees de gossos no són llocs on es puga deixar els excrements dels animals lliurement, sinó que aquestos hauran de ser recollits per les persones propietàries.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xàtiva es prepara per a l’entrada en la fase 1 de la desescalada

Sayo Gandia aprofitava per demanar a la ciutadania un ús responsable dels Parcs i Jardins i les zones verdes de la ciutat, atenent a les indicacions de l’Estat d’Alarma per evitar contagis “i seguir donant exemple com a ciutat amb una actitud responsable, tal i com majoritàriament han vingut demostrant els nostres veïns i veines a estes últimes setmanes”, concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here