Ontinyent rehabilita la cúpula del Passeig de Benarrai dins del pla d’obres de ‘Tornem Junts’

0
3047
Cúpula del Benarrai a Ontinyent

L’actuació pretén pal·liar els desperfectes que venia acumulant abans que aquestos afecten l’estructura

L’Ajuntament d’Ontinyent va a procedir a realitzar obres de rehabilitació de la cúpula del Passeig de Benarrai dins del pla d’obres de ‘Tornem Junts’, el programa impulsat pel govern de Jorge Rodríguez per reactivar l’economia local front als efectes de la COVID-19 als diferents sectors. L’actuació està inclosa dins del llistat de 38 obres que es posen en marxa per a la reactivació local de la construcció i sectors afins, i pretén pal·liar els desperfectes que venia acumulant abans que els desperfectes afecten l’estructura.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que des de la seua col·locació i decoració en 2015, “la cúpula ha tingut un manteniment, però els efectes acumulats dels últims temporals de pluja i neu així, alguns actes vandàlics i el propi pas del temps, per tal d’evitar el deteriorament d’esta estructura que ja és emblemàtica de la zona”. Aquest caràcter emblemàtic és el que motiva el manteniment de l’actual disseny, basat en els colors bàsics de la natura, obra del veterà artista ontinyentí Cesc Biosca, qui va guanyar el concurs de pintura mural convocat per l’Ajuntament per decorar-la.

Els treballs, que seran realitzats a les properes setmanes per l’empresa local Vivers La Baronía, tindran un cost de 8.100 euros i inclouran el desmuntatge dels taulells actuals, deixant-se únicament els taulons de l’estructura, que serà reforçada amb nous triangles amb les mateixes característiques que els actuals. També es col·locaran plaques de reforç als nodes de la cúpula; que serà coberta amb taulells de forma triangular, que s’acabaran amb colors sòlids que reproduïran la composició cromàtica actual: groc, roig, verd i blau. Finalment es rejuntaran les juntes dels triangles amb espuma de poliuretà de color negre resistent a l’exterior, cobrint totalment el llom dels taulells de forma que reduïsca al màxim la capacitat de penetració de l’aigua, protegint així l’estanquitat de la cúpula i les condicions dels taulons de l’estructura.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí