‘Ontinyent Rehabilita 2022’ obri el termini per accedir a ajudes de fins el 50% del cost de les obres

0
1347
Joan Sanchis, regidor de Territori.

La nova convocatòria està dotada amb 200.000 euros i les persones interesades en acollir-se disposen d’un mes per presentar les sol·licituds

L’Ajuntament d’Ontinyent ha publicat una nova convocatòria de les ajudes municipals a la rehabilitació d’immobles dins del programa ‘Ontinyent Rehabilita 2022’, que compren els àmbits del Conjunt Històric de la Vila, el Centre Històric Raval-Poble Nou i de la zona del Camí dels Carros-Cantereria, amb subvencions de fins al 50% del cost de les obres. Segons les bases publicades aquest dijous al Butlletí Oficial de la Provincia (BOP), la nova convocatòria està dotada amb 200.000 euros, i les persones interesades en acollir-se disposen d’un mes per presentar les sol·licituds.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, recordava que una de les novetats d’esta convocatòria és que, d’acord amb la normativa autonòmica, serà obligatori la presentació de l’informe d’avaluació d’edificis quan corresponga, sent imprescindible que en aquest informe s’indique com a prioritat l’actuació per a la qual es demana la subvenció. Les actuacions subvencionables fins al 50% (o més, en casos excepcionals) per màxim de 15.000 euros inclouen la rehabilitació de façanes, cobertes, aïllaments, mitgeres i fusteries; eliminació de barreres arquitectòniques, estalvi energètic o utilització d’energies renovables; adequació d’interior de locals o enderroc d’edificacions sempre que es complisquen una sèrie de condicionants.

Les actuacions s’hauran d’haver realitzat al periode comprés entre 1 de gener i 31 de desembre de 2022, i també es destacable que les ajudes d’eficiència energètica o eliminació de barreres són extensibles a tot el casc urbà (sempre i quan els immobles tinguen una antiguitat superior a 30 anys).

Sanchis incidia en la importància “que les persones interessades llegisquen molt bé les bases i la convocatòria per saber els tràmits que han de fer, i realitzar-los adequadament”. Les persones interesades en ampliar la informació sobre la gestió de les subvencions i la tramitació poden fer-ho al departament de Promoció Econòmica, mentre que els dubtes sobres qüestions tècniques i activitat subvencionables es poden aclarir a l’Oficina Tècnica Municipal, tots dos espais ubicats a l’edifici CREC.

14 requeriments a propietaris d’habitatges

Sanchis recordava que “en la cura del patrimoni urbà és fonamental la implicació dels propietaris i propietàries”, apuntant que “l’Ajuntament actuarà quan siga necessari fent requeriments com els 14 que van a enviar-se ara a propietaris d’habitatges per a que els sanegen, i intervenint de manera subsidiaria quan no quede altra opció, tot i les dificultats legals que comporta esta vía. Amb tot, allò desitjable per a tots és no arribar a estos extrems, i per això vam posar en marxa de manera pionera en 2013 Ontinyent Rehabilita”, una línia que acumula ja al voltant de 450 ajudes per import de més de 2’6 milions d’euros, i que amb la nova convocatòria superarà els 2’8.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí