Ontinyent redueix la massificació de banyistes al Pou Clar amb el sistema de reserves d’accés

0
9290
Banyistes al Pou Clar durant aquest estiu.

Aquest dimarts finalitzava el periode de restriccions d’accés al qual sols s’ha completat l’aforament màxim en un 61% dels dies

Després de dos mesos (juliol i agost) amb restriccions a l’accés al Paratge Natural Municipal del Pou Clar durant les hores centrals del dia, des d’aquest dimecres 1 de setembre es pot accedir al paratge sense haver de fer reserva prèvia a la web www.reservespouclar.es posada en marxa per l’Ajuntament per regular l’accés. Un periode al qual les xifres constaten una reducció a la massificació d’altres anys al paratge: només en un 61% dels dies (38 dels 62) s’han omplit els tres torns establerts de visitants (matí, vesprada i jornada sencera, amb un màxim de 150 persones per dia i torn, i 300 persones simultànies).

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, ha destacat que “la protecció del paratge sense haver de tancar-lo ha estat possible, així com una millor convivència entre banyistes i veinat de la zona, evitant la massificació d’altres anys al qual era més important si cap evitar-la, també per la pandèmia”, manifestava. Gandia valorava positivament tant el funcionament del nou sistema com la normalització del seu ús per part de la ciutadania, i també destacava el compliment de l’ordenança en altres aspectes adicionals a l’accés també han estat beneficiosos, “ja que per exemple la prohibició de fer pic-nic ens ha ajudat a reduir molt notablement la generació de residus”, assenyalava. A més a més, s’han evitat problemes derivats de l’estacionament indegut, i no es registraven incidències destacables quant a la seguretat i la convivència de les persones.

En total, a estos dos mesos s’han registrat un total de 12.725 persones usuàries úniques a la plataforma de reserves. Les places reservades han estat 26.366, de les que aproximadament una tercera part han estat per part de veïns d’Ontinyent i dos terços d’altres localitats. Els torns de control d’accés finalitzaven a les 17:30, davant que les persones visitants d’altres localitats prefereixen accedir pel matí, i la ciutadania d’Ontinyent i les persones que han volgut fer ús a partir d’eixa hora ha pogut fer-ho sense reserva. “Tant el veïnat de la zona, com l’associació d’Amics del Pou Clar i moltes persones usuàries ens han trasmés una valoració positiva de com ha funcionat el sistema, que en definitiva ens ha permés acomplir amb els objectius que teniem, i la gent ha pogut gaudir de la natura en les condicions adequades”, apuntava. Tot i que per accedir al Pou Clar des d’aquest dimecres no caldrà reserva, es mantindrà com a únic accés obert al paratge el de la Senda de l’Alba fins al proper 15 de setembre, sent lliure a partir d’eixa data per la resta d’accesos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí