Ontinyent recupera la senda que uneix la Font de la Puríssima amb el parc de l’Escorxador

0
347
Ontinyent reactivarà la senda

Els treballs s’han iniciat amb la demolició d’un gran bloc de pedra situat a 20 metres d’altura respecte de la senda

Ontinyent recuperarà la senda que uneix la Font de la Puríssima amb el parc de l’Escortxador. L’actuació, que compta amb un pressupost de 48.380,64 euros i un termini d’execució de 2 mesos, ha començat als últims dies amb una grua per a sanejar i demolir el bloc de pedra que es trobava a uns 20 metres d’altura respecte a la senda. El regidor de Parcs i Jardins, Manuel Cuesta, destacava que estos treballs “permetran recuperar una senda que totes i tots els ontinyentins ens estimem”. A més, incidia en què l’actuació “és complexa però necessària per evitar perills de despreniment en aquesta zona durant els episodis de pluja” i agraïa al col·legi La Concepción la seua col·laboració al prestar l’espai necessari per instal·lar la grua per dur a terme estos treballs.

Una vegada derrocada aquesta pedra es procedirà al desbrossament i neteja al complet de tota la longitud de la senda que discorre pel barranc de la Puríssima, retirant totes les branques, fulles i altres elements vegetals que hi ha al camí. Així mateix, les tanques de fusta seran retirades ja que estan deteriorades per la pluja i, fins i tot, en alguns trams han caigut com a conseqüència del talús del barranc. Els treballs també inclouen l’adequació de la senda mitjançant l’excavació mecànica i manual per reduir el risc de caigudes de terra i adequar l’ample dependent de la zona de la senda, així com els escalons, que passaran a estar anclats al sol per possibilitar l’accés dels vianants. Se col·locarà junt als escalons una tanca de pals de fusta procedents d’explotacions forestals sostenibles per a la protecció de caigudes.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Ajuntament d'Ontinyent centralitza en la seu electrònica l'atenció a la ciutadania per evitar contagis

Cuesta incidia que tots aquestos treballs “compleixen els condicionaments establerts per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer” i inclouen, també, la projecció de la construcció d’una passarel·la que permeta creuar el punt en sec. Està previst que puga girar o desplaçar-se per evitar que puga quedar danyada per futurs episodis de pluja.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here