Ontinyent va reciclar més de 1.000 kg de vidre diaris durant les festes de Moros i Cristians

0
1398
Ontinyent havia llançat per a festes la campanya 'La reconquesta del vidre'

La ciutat recicla 6’5 tones d’aquest material gràcies a la implicació de les comparses amb la iniciativa de l’Ajuntament d’Ontinyent, la Societat de Festers i l’empresa Ecovidrio

Ontinyent ha recollit més de 6.500 quilos de vidre durant els dies centrals de les festes de Moros i Cristians només en els contenidors especials que s’han inclòs dins de la campanya de recollida extraordinària ‘La reconquesta del vidre’ que ha realitzat conjuntament l’Ajuntament d’Ontinyent, la Societat de Festers i l’empresa Ecovidrio. D’aquesta manera, per quart any consecutiu, la ciutat supera la recuperació de 1.000 quilos diaris de vidre durant les festes, superant en 500 kilos la xifra obtinguda en l’edició anterior.

La campanya ha inclòs la visita de diversos “educadors” que informaven als festers sobre el procés del reciclat de vidre i els lliuraven obsequis com a obridors, borses, xapes, etc. D’altra banda, per a facilitar la labor del reciclat, una ecopatrulla col·laborava amb la retirada del vidre dels contenidors que anaven omplint-se en les comparses.

La regidora de Patrícia Folgueras, regidora de sostenibilitat, ha agraït la bona acollida de la iniciativa entre els festers, “que han ajudat a que tingam unes festes més sostenibles i ecològiques”. Folgueras recordava que el 48% dels residus de envasos de vidre prové del sector de l’hosteleria i la restauració, “i per tant és fonamental la implicació d’estos professionals”, tot afegint que “totes i tots els veïns, en tots els àmbits, hem de tenir en compte que amb aquest xicotet gest que és dipositar el vidre al seu contenidor, contribuïm a reduir el consum d’energia, estalviar matèries primes i reduir els abocadors i la contaminació de l’aire”, assenyalava.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El Govern subvencionarà les despeses de reallotjament dels evacuats en la gota freda a petició d'Ontinyent

A més, Folgueras, recordava que els pròxims dies es farà públic quin lloc té Ontinyent en el rànking del concurs impulsat per Ecovidrio, pel qual localitat valenciana que més vidre recicle rebrà un premi de 1.500 euros per a l’organització de les festes de 2019. Enguany s’ha comptat amb la novetat de l’establiment de categories en funció dels festers i festeres amb que compta cada localitat, competint Ontinyent en la categoria “darbukkes”, de municipis entre 951 i 2300 festers. Cal recordar que durant 2017 cada ciutadà d’Ontinyent va reciclar una mitjana de 21,44 kg de vidre, superant la mitjana de la província de València que se situa en 14,5kg.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here