Ontinyent reaprofita el plàstic de contenidors grocs per al sòl de seguretat dels jocs infantils

0
247
Un dels parcs infantils d'Ontinyent

El nou material reciclat permet emprar gespa artificial sense provocar problemes d’electricitat estàtica

L’Ajuntament d’Ontinyent emprarà a partir d’ara un nou material reciclat per equipar el sòl de seguretat dels jocs infantils de la ciutat. La regidora de Parcs i Jardins, Sayo Gandia, explicava que la idea “és fer una nova aposta per afavorir el reciclatge, en aquest cas emprant una matèria prima com el plàstic dels contenidors grocs amb un material que a més comporta millores per a les persones usuàries”, explicava.

El nou material, emprat ja per a la renovació del sòl de seguretat dels jocs del Parc del Mestre Ferrero, és anti-estàtic i està constituït per una base amortidora de llarga duració i un recobriment d’herba artificial amb arena de sílice. Sayo Gandia explicava que “l’herba artificial és molt estètica, però col·locada sobre una base que fa d’aïllant, sol provocar molts problemes d’electricitat estàtica en parcs infantils, unes descàrregues estàtiques poden ser un seriós problema per a persones amb audifons o implants electrònics, a més d’una molèstia en general. Aquest nou material és anti-estàtic, net, resistent i permet l’ús de l’herba artificial, a més per descomptat de ser molt ecològic perquè reaprofita de manera directa els plàstics dels contenidors grocs, barrejant-lo amb cautxú sense haver de fer tractaments excessivament complexos”, assenyalava.

A més, explicava la regidora, “és molt permeable, resisteix l’efecte de temperatures extremes i radiació solar continuada, i permet adequar la seua grossària a l’altura màxima de caiguda del joc, pel que va a ser sempre segur i adaptat a la normativa”. El nou material serà utilitzat per renovar de manera progressiva el sòl de seguretat d’altres zones, a mesura que vaja deteriorant-se el que existeix actualment.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Récord de sol·licituds per a participar en la 32a Mostra de Titelles de la Vall d’Albaida

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here