Ontinyent reaferma la necessitat del Pla de Regeneració de Cantereria després de dues evacuacions per inundacions en quatre mesos

0
1558
Barri de Cantereria d'Ontinyent

Ontinyent torna a la normalitat després del pas del temporal ‘Gloria’, però amb diversos desperfectes materials

«El temporal Glòria constata la necessitat de desenvolupar el Pla de Regeneració i Emergència Habitacional del barri de la Cantereria en el qual estem treballant des de l’Ajuntament amb la Conselleria d’Habitatge». Així ho manifestava aquest dimarts l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, després d’autoritzar el retorn a les seues cases de les famílies desallotjades davant el risc de desbordament del riu Clariano. La decisió s’ha pres a primera hora del matí en constatar-se una baixada significativa del cabdal del riu Clariano.

L’alcalde recordava que el referit Pla de Regeneració va estar plantejat, després de les inundacions del passat mes de setembre, al Vicepresident segon del Consell i Conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau. Suposarà l’adquisició dels 40 habitatges afectats per les inundacions, per tal de demolir-los i convertir la zona en un parc inundable i l’estabilització dels talussos adjacents al carrer Tirador. Segons Jorge Rodríguez, aquest pla «permetrà a la gent viure tranquil·la mentre totes i tots podrem gaudir d’una nova zona verda d’esplai», destacava.

El projecte acordat entre l’Alcalde Jorge Rodríguez i el vicepresident Rubén Martínez Dalmau té un pressupost de prop d’1,5 milions d’euros. A hores d’ara s’ha tancat la compravenda d’una trentena d’habitatges de la Cantereria i s’espera que després de les pluges es puga completar la resta per tal de tancar l’expedient.

Imatge d’un mur caigut a Ontinyent pels efectes del temporal

Balanç del temporal

Ontinyent i el seu terme tornen a poc a poc a la normalitat després del pas del temporal “Glòria”, que des del passat diumenge acumula prop de 300 litres per metre quadrat de precipitacions a la zona.

Els regidor de Territori, Joan Sanchis, i Serveis Municipals, Manuel Cuesta, coordinaven les tasques per restablir les comunicacions viàries, quedant obert aquest dimarts la pràctica totalitat dels camins del terme, a excepció dels camins de La Costa, Camí Vell de Xàtiva, Camí Vell d’Agullent i Pontet de la Clariana. Després d’haver estat necessària la intervenció de 6 màquines retroexcavadores per retirar la neu el dilluns, la brigada d’Obres retirava entre eixa jornada i la de dimarts les restes de mig centenar d’arbres greument danyats, i també d’alguns murs de contenció que havien patit desperfectes.

Especial atenció ha requerit el Camí de Santa Anna, on l’enderroc parcial d’un mur motivava una actuació d’urgència a les 3:30 hores de la matinada de dimarts per tal de possibilitar l’accés de l’alumnat i professorat del Col·legi La Concepció a aquest centre. Altra via objecte d’una actuació urgent era el Camí de Mossen Conca, on un arbre afectava el tendit elèctric de baixa tensió, i no es podia obrir fins al voltant de les 14:00 hores després de comptar amb el suport dels tècnics d’Iberdrola. El regidor tenia paraules d’agraïment per a totes les persones i empreses que han contribuint a que la ciutat recupere la normalitat del seu dia a dia.

Bon resultat dels badens per evitar inundacions a Benarrai

En una reunió convocada a primera hora d’aquest matí per l’Alcalde, Jorge Rodríguez, per seguir coordinant la resposta als efectes del temporal, Manuel Cuesta constatava també que les primeres accions executades per evitar les recurrents inundacions a la zona de Benarrai en episodis de fortes pluges han funcionat positivament. El regidor de

Serveis Municipals ha explicat que estes primeres actuacions consistien en la creació de dos badens que recondueixen les primeres aigües que provenen del pas inferior de la Ronda Sud cap al col·lector central. Estos badens han permès reduir en més d’un 25% el cabdal d’aigua que ha arribat d’aquest temporal, a l’espera de la nova canalització que va a executar-se a la zona i que està contemplada als pressupostos d’enguany.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí