Ontinyent proposa que la nova seu de l’Escola Oficial d’Idiomes porte el nom de la mestra Empar Granell i Tormos

0
809
Empar Granell.

Jorge Rodríguez destaca que Granell “representa el treball incansable del professorat d’Ontinyent per aconseguir una societat millor”

L’Ajuntament d’Ontinyent va a proposar que la seu pròpia de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) que s’implantarà pròximament a la ciutat duga el nom de la desapareguda mestra Empar Granell i Tormos. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava que “la Conselleria d’Educació ens ha requerit una proposta de nom per a la seu pròpia de l’EOI en la implantació de la qual venim treballant. Aquesta denominació ha d’estar decidida pel Consell Escolar Municipal, i des del Govern d’Ontinyent anem a proposar que aquest nom siga el d’Empar Granell”.

L’Alcalde destacava que “posar el nom d’Empar Granell a l’EOI és no sols retre homenatge a una gran professora molt volguda a Ontinyent i tota la comarca, sinó també suposa un reconeixement a la dedicació dels i les professionals de la docència que han treballar incansablement a Ontinyent per tractar d’aconseguir una societat millor, equitativa, més justa i desenvolupada”, manifestava.

Granell, tot i nàixer al 1945 Borriana, va desenvolupar la seua trajectòria vital i professional a Ontinyent, on va treballar com a mestra des del 1968 i fins 2007 al Col·legi Lluís Vives. Durant aquest període va destacar per la seua implicació en els moviments de renovació pedagògica i en la promoció de l’escola pública i en valencià, sent cofundadora i posteriorment presidenta de la Coordinadora de La Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià; impulsora de la Trobada d’Escoles en Valencià de La Vall d’Albaida i fundadora de la Federació Escola Valenciana.

Quant a l’EOI pròpia d’Ontinyent, el regidor d’Educació, Óscar Borrell, recordava que el Director General Rubén Trenzano va avançar el passat mes de juliol a l’alcalde Jorge Rodríguez que per fi s’anava a comptar amb aquesta. L’anunci el ratificava després el Conseller Marzà, “i en tot aquest temps venim treballant en el conveni de cessió de les instal·lacions municipals per a la nova seu. Ara la sol·licitud de què li posem nom és un nou pas en aquest camí al que ja veiem el final, que és comptar en esta legislatura amb una EOI independent després de molts anys de reivindicacions de la societat ontinyentina”, concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here