Ontinyent presenta el projecte per fer la reivindicada coberta del CEIP Bonavista

0
894
Els regidors Borrell, Folgueras i Peris van presentar el projecte del col·legi d'Ontinyent

L’actuació a Ontinyent cobrirà una àrea superior als 1.000 m², es licitarà per prop de 200.000 euros, i estarà finalitzada a l’últim trimestre d’enguany

L’Ajuntament d’ Ontinyent ha presentat el projecte per a la construcció d’una coberta al pati del CEIP Bonavista, una demanda històrica del centre, que era l’únic a la ciutat sense una infrastructura d’estes característiques. Esta actuació va ser la tercera més votada a ‘Ontinyent Participa 2017’, després la mobilització de la comunitat educativa del centre per demanar vots al procés obert de pressupostos municipals participatius entre la ciutadania.

Els regidors de Territori i Educació, Jaime Peris i Óscar Borrell, junt a la directora del centre, Patrícia Folgueras, donaven hui detalls del projecte als mitjans de comunicació i al Consell de Xiquets i xiquetes del centre, que es mostraven molt satisfets amb l’encontre amb els regidors, als quals expressaven la seua alegria per veure com de forma imminent va a fer-se realitat la seua demanda, aprofitant l’ocasió per fer altres propostes puntuals i peticions a la regidoria d’Educació.

Segons les dades tècniques aportades pel regidor de Territori, l’actuació cobrirà una àrea de 1.097 m², sostenint-se la coberta amb bigues d’acer i amb espais laterals oberts per deixar passar l’aire i la llum, comptant-se també amb focus interiors per a estendre els seus usos fora de l’horari escolar. Jaime Peris destacava que aquest sentit que “tot i que l’ús primordial serà per a la comunitat educativa, comptar amb esta infrastructura dóna moltes possibilitats per als altres usos socials, esportius o educatius al barri de Sant Rafel”. El projecte, que té un pressupost de licitació de 194.000 euros, es troba en fase de contractació amb una durada prevista de 3 mesos, estant previst que comence l’execució en setembre i l’obra puga estar finalitzada abans de final d’any.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Rebutjat el recurs de l'Ajuntament de Benigànim contra l'absolució de l'ex regidor acusat de quedar-se diners dels Festers

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, posava de relleu que el fet que el centre no tinguera una coberta de la que si disposen la resta de col·legis “era una injustícia que ara per fi es va a resoldre”, així com el fet “que l’Ajuntament, la Conselleria i la Diputació per fi tinguen sinèrgies i estiguen treballant colze a colze per anar atenent el desfase de 20 anys en que havien quedat els centres públics”. En aquest sentit tecordava que als 194.000 que la Junta de Govern de l’Ajuntament aprovava el passat divendres destinar al projecte de la coberta del Bonavista s’ha d’afegir la inversió prevista per la Conselleria d’Educació de 545.000 euros en millores d’infrastructures al col·legi públic Vicente Gironés i els 130.000 euros que aportarà la Diputació per al canvi de finestres i portes del col·legi Martínez Valls.

Pel que fa a la directora del centre, Patrícia Folgueras agraïa “la possibilitat de triar inversions que dona l’Ajuntament a la ciutadania amb Ontinyent Participa, que ha permès que aquesta coberta puga fer-se realitat, i així donar un millor ús al pati en condicions climatològiques en les que fins ara no es podia”. Folgueras posava també de relleu i agraïa “el treball dels xiquets i xiquetes del centre en la campanya per demanar vots, en la qual s’adreçaven als veïns del barri i fins i tot es va elaborar un vídeo”, recordava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here