Ontinyent programa una dotzena activitats al llarg de quatre mesos per commemorar el Dia de la Dona

CaixaBank - MyBox

0
435
Óscar Borrell i Natàlia Enguix

Natàlia Enguix destaca la diversitat, transversalitat i intergeneracionalitat dels continguts que es desenvoluparan de febrer a maig

Teatre, música, xerrades, conferències, presentació de llibres i documentals o activitats vinculades a l’esport són alguns dels continguts de la programació d’activitats impulsada per l’Ajuntament d’Ontinyent en commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

La regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, presentava hui acompanyada del regidor d’Educació i Esports, Óscar Borrell, una programació transversal, diversa i per a totes les edats. Enguix incidia en la transversalitat de la programació en estar organitzada amb altres regidories com esports, cooperació, cultura, biblioteques o educació; també hem volgut que siga intergeneracional perquè pretén fer visibles a les dones en totes les etapes de la seua vida, i és diversa perquè atén les demandes i necessitats de totes les dones, siga quina siga la seua diversitat funcional”, explicava.

A més, la commemoració del 8 de març a Ontinyent no es circumscriu a eixa única jornada, sinó que s’estendrà als mesos de febrer a maig, donant cabuda a més d’una dotzena d’activitats en espais també diversos. La programació s’iniciava el passat divendres 21 de febrer amb una ponència sobre urbanisme amb perspectiva de gènere dins la col·laboració amb el IES Pou Clar en les IV Jornades per la Igualtat de Gènere, i continuarà aquest dimecres 26 de febrer amb la presentació d’un llibre sobre feminisme i art obra d’Esther Tauroni a la Biblioteca de Sant Josep.

L’esport tindrà un important pes específic dins la programació del “Dia de la Dona”. Així, tal com explicava el regidor ÓScar Borrell, el 3 de març es projectarà el documental “Campiones Sense Límits”, que comptarà amb la presència de dones esportistes professionals de futbol i bàsquet; el dia 7 de març es farà una sessió fotogràfica de dones esportistes d’Ontinyent, reprenent la línia encetada amb el projecte “Dona i Esport”, “per tal de posar en valor a totes les dones que practiquen esport en l’anonimat, per fer-les visibles amb una foto-mural que col·locarem al poliesportiu”. El 8 de març, i amb la col·laboració del Club Planifica y Evoluciona-Dulce Bebé, tindrà lloc la Cursa de la Dona, on enguany es llegirà per primera vegada el manifest del 8 de març elaborat pel Consell de les Dones, i s’instal·laran un Punt Violeta i stands d’associacions i collectius feministes d’Ontinyent

Eixa setmana, el dia 5, es comptarà també amb una jornada de conferencies i activitats als instituts de la ciutat dins el programa “Ser Dona al Sud” del Fons Valencià per la Solidaritat, enguany comptant amb la visita de dones d’Equador. Dijous 12 de març arriba un dels plats forts de la programació, amb la conferencia de les integrants de “Towanda Rebels”, un canal de comunicació feminista format per les activistes i actrius Teresa Lozano i Zua Mèndez.

El 25 de març, també a la Sala Gomis, hi haurà una conferència de la psicòloga i experta en gerontologia feminista Anna Freixas, que parlarà sobre la imatge de les dones a partir d’una edat per reflexionat sobre l’envelliment de les dones. Per finalitzar el mes de març, diumenge 29 al Teatre Echegaray actuarà el cor «CC Pink» de Villena, format per 50 dones que canten temes d’artistes des de Lady Gaga a Joan Manuel Serrat.

Per completar la programació, als mesos d’abril i maig i dins la programació cultural municipal es podrà gaudir d’espectacles com «Tórtola», «Lú», «Juana» i «Aretha i los Franklin», amb temàtiques com la vida de Càrmen Tórtola; l’explotació laboral de les xiquetes i dones o el repàs que l’actriu Aitana Sànchez-Gijón farà per les Juanes de la història (Juana la Loca, Joana d’Arc o Sor Juana Inés de la Cruz, entre altres). A més a més, i com a activitat complementària, el 2 de març s’obrirà el termini per apuntar-se al curs online «Les dones invisibles en la història o històries invisibles de les dones», que s’impartirà del 16 de març al 24 d’abril.

En paraules de Natàlia Enguix, “una programació molt completa i variada amb la qual volem sumar-nos des d’Ontinyent a un dia que cal reivindicar i commemorar en totes les parts del món, un dia per a continuar amb la lluita pels drets de les dones”, concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here