Ontinyent presentarà dimecres el seu I Pla Estratègic Municipal de Joventut

0
697
Jordi Vallés

Està coordinat per la Universitat d’Alacant i servirà per planificar les polítiques públiques de joventut durant els propers anys

L’Ajuntament d’Ontinyent presentarà el proper dimecres 19 de febrer el seu I Pla Estratègic de Joventut. Serà en un acte públic en el Centre Cultural Caixa Ontinyent a partir de les 19:30 hores, on es comptarà amb la participació de la jove promesa de la interpretació ontinyentina Paula Albert. El Pla ha estat coordinat per la Universitat d’Alacant (UA), gràcies a l’acord signat en abril de 2019 per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el rector de la UA, Manuel Palomar. La iniciativa ha inclòs des d’aleshores diversos tallers de participació i estudis per elaborar una planificació de les polítiques públiques de joventut a Ontinyent fins l’any 2023.

El regidor coordinador d’Educació, Óscar Borrell, explicava que des de la seua àrea es va treballar prèviament en la confecció d’un Pla de Joventut participat pels joves amb entrevistes i fòrums gràcies al personal adscrit de la beca Postgrau de la Diputació de València, un treball que va servir d’embrió per elaborar aquest nou Pla Estratègic desenvolupat pel departament de Sociología de la Universitat d’Alacant.

El regidor de Joventut, Jordi Vallés, avançava que el pla compta amb 3 gran línies: Educació, ocupació i empreniment; cultura, oci, participació i esport; i emancipació, vivenda, igualtat i salut, de les que es donaran detalls en l’acte del proper dimecres. Vallés destacava que “és el primer pla que es fa d’estes característiques a la ciutat i ens permetrà atendre millor les necessitats de la joventut a mitjà i llarg termini”, explicava.

Aquest pla segueix la línia encetada pel Govern d’Ontinyent de treball en matèria de Joventut amb accions com la posada en marxa d’un Espai Jove permanent, o el conveni de col·laboració per a 4 anys amb el Consell Local de la Joventut.

Programació d’activitats fins a març

Per altra banda, des de la regidoria de Joventut s’ha informat de l’organització de diversos tallers i cursos formatius per als i les joves del municipi al marc de la seua programació de joventut per al primer trimestre de l’any. Jordi Vallés recordava que “són activitats que atenen a les preferències i demandes que ens fan arribar els i les joves per al seu temps d’oci, amb les quals pretenem impulsar un millor aprofitament del seu temps d’oci, aprenent i alhora divertint-se”, manifestava.

Entre estes activitats hi ha un Fòrum Jove, una visita als refugis antiaeris, un taller de cuina saludable de fàcil elaboració, altre de cuina italiana, o la participació en una “Escape Room”. Totes les activitats són d’entrada gratuïta i estan dirigides especialment als joves d’entre 12 i 30 anys. Per poder participar de les mateixes cal inscriure’s prèviament enviant un correu a joventut@ajuntament-ontinyent.es, acudint de forma presencial a l’oficina jove (aula 206, edifici UNED d’Ontinyent) o a través del formulari disponible a la web de l’Ajuntament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here