Ontinyent presenta una programació trimestral d’oci educatiu feta al 100% amb peticions dels joves

0
1195
La regidora de Joventut d' Ontinyent, Katty Ushiña, ha presentat la programació

La programació de la regidoria de Joventut d’Ontinyent inclourà 11 tallers i cursos gratuïts que van des de la defensa personala la llengua de signes

L’Ajuntament d’Ontinyent reprèn la seua programació estable d’oci educatiu per a joves amb 11 activitats per als propers 3 mesos, totes elles organitzades a partir de peticions dels propis joves.

La regidora de Joventut, Katty Ushiña; el regidor coordinador de Joventut, Esports i Educació, Óscar Borrell, i el psicòleg del Gabinet Psicopedagògic José Luis Gandia presentaven el conjunt d’activitats que tindran lloc al proper trimestre cada divendres i dissabte, que Ushiña explicava que “s’han organitzat a partir de les idees, suggerències i peticions que els propis joves ens han vingut realitzant a les enquestes que els hem passat en anteriors activitats d’esta programació continuada, gratuïta i compatible amb les activitats del Consell Local de la Joventut”, explicava.

La regidora assenyalava que estes enquestes “també ens han servit per constatar que estem seguint una línia adequada en esta programació estable que venim oferint a l’últim any. Pensem que no es poden fer politiques de joventut sense tenir en compte les preferències dels i les joves, i fomentar esta interacció ens ajudarà a atendre millor les seues inquietuds formatives i donar un millor servei”, afegia.

Quant a la programació per als propers mesos, José Luis Gandia exposava que al Casal Jove hi haurà tallers gratuïts d’anglès conversacional, (5 i 19 de maig de 18:30 a 20:00 hores); seguit d’un taller de defensa personal impartit per agents de la Policia Local (6 de maig de 11:00 a 13:00h); parla en públic (12 i 26 de maig de 19:30 a 21:30h); creació de pagines web (13, 20 i 27 de maig de 11:00 a 13:00h); fotografia amb el mòbil (24 de juny de 10:00 a 13:00 h); i doblatge de pel·lícules en valencià (21 de juliol de 18:30 a 20:30h).

També al Casal Jove hi haurà un curs d’iniciació al Youtube (23 i 30 de juny, 7 i 14 de juliol de 17:30 a 20:30h), i un de Parkour (mètode d’entrenament que aprofita els propis moviments de cada persona, els dies 1, 18, 15 i 22 de juliol). A més a més a la Sala 207 del Centre Social de Sant Rafel (UNED) hi haurà un curs de motivació i superació personal per a joves de 17 a 31 anys els dies 2, 9, i 16 de juny de 18:00 a 20:30 hores; i un d’introducció a la llengua de signes els dies 3, 10 i 17 de juny de 9:00 a 14:00 h dirigit a joves de 16 a 31 anys i impartit per Fesord.

Igualment, i coorganitzada amb la Xarxa Jove de l’IVAJ, es posarà en marxa als centres educatius una “Campanya de Participació Jove” en maig i juny, dirigit a l’alumnat de 3er d’ESO, que busca donar suport, valorar i desenvolupar la participació social juvenil com acció clau, conscienciar de la importància de la participació juvenil i ciutadana, així com donar a conèixer actors i agents promotors de la participació activa dels joves.

Les inscripcions a les activitats es realitzaran per ordre d’arribada a través de la web municipal www.ontinyent.es, del correu electrònic joventut@ajunament-ontinyent.es, del còdi QR present a la cartelleria de la programació i dilluns, dimecres i dijous de 9:00 a 14:00 hores en el servei d’Oficina Jove de la Casa de Cultura (C/Maians, 26).

Óscar Borrell agraïa la resposta dels i les joves “que des que vam encetar esta programació estable en abril de 2016 ha superat amplament els 1500 assistents entre les activitats que hem organitzat directament des del consistori com amb la col·laboració d’altres entitats com l’IVAJ o la Diputació de València. Des que vam encetar esta línia hem estat promovent la interacció dels joves a través d’enquestes, i comptar amb una programació com aquesta, elaborada íntegrament a partir de peticions i preferències de la pròpia joventut, pensem que és una bona mostra de l’aposta del Govern d’Ontinyent per les polítiques de Joventut”, destacava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here