Ontinyent presenta un pla per dinamitzar el Carrer Major consensuat amb veïns i comerciants

0
1245
Sayo Gandia, Pablo Úbeda i Jaime Peris, al carrer Major d' Ontinyent

Entre les propostes d’ Ontinyent hi ha l’enderroc de tres vivendes per crear una plaça, la renovació de l’enllumenat i l’impuls d’activitats culturals

Dinamitzar el Carrer Major des del treball conjunt. Aquest és l’objectiu de ‘Suma’t al Carrer Major’, el pla de dinamització d’aquesta cèntrica via que conformen els carrers de Gomis i Maians, antic eix de l’activitat urbana que comunica la Plaça de la Concepció i la Plaça Major. El pla es posa en marxa des de les àrees de Política Econòmica, Territori i Política per a les Persones, els responsables de les quals (Pablo Úbeda, Jaime Peris i Sayo Gandia) compareixien hui davant la premsa per donar detalls de quin va a ser el contingut d’aquest pla.

Pablo Úbeda explicava que Suma’t al Carrer Major “dóna continuïtat i complementa vàries línies d’acció ja encetades”, amb accions com la retirada del bastidor que dificultava el pas o el trasllat de diferents serveis municipals, a més de posar en marxa bonificacions fiscals per a l’obertura d’establiments o l’arrendament de locals.

“Ara -explicava Úbeda- volem donar un nou impuls al Carrer Major no sols mantenint estos serveis i ajudes, sinó afegint noves mesures i accions des d’un treball transversal i coordinat entre les regidories i també amb els veïns i comerciants, amb els que ens hem estat reunint-nos i amb els que anem a seguir treballant perquè volem que aquest siga un pla participatiu”, manifestava. Una de les novetats és el treball conjunt per elaborar les noves ordenances de manteniment de façanes i col·locació de vinils als aparadors buits, “per tal de tenir cura de la imatge del carrer i que aquesta siga més agradable”.

Des de l’àrea de Territori, Jaime Peris avançava que una de les principals accions va a ser enguany l’enderroc de tres vivendes en ruïna per crear una nova plaça front a l’Escola per a Adults de Sant Carles: “la Comissió de Patrimoni ha donat el vist-i-plau a l’actuació, s’està treballant en el projecte que després s’aprovarà a la junta de Govern i esperem que al segon semestre de l’any pugam dotar al Carrer Major d’una nova plaça amb molta vegetació que faça més amable el pas i l’estada dels vianants”, manifestava.

A més a més, s’ha reforçat l’estacionament a l’entorn del Carrer Major amb el nou pàrking de l’antiga Paduana; i al carrer Teodoro Mora, paral·lel al Carrer Major, va a fer-se una adequació “per tal que els vianants que acudisquen des del Pont Vell tinguen una vorera paisatgísticament integrada amb el riu, amb unes obres que executarem amb ajuda de la Diputació de València”, avançava. Per altra banda, esta mateixa setmana s’està materialitzant el canvi de 57 llums del carrer per altres LED, que permetran una millora de l’enllumenat amb menor despesa energètica; i va a actuar-se en el mobiliari urbà amb el repintat dels banquets i l’adequació dels “mupis” informatius. Igualment, en breu entrarà en vigor la modificació de l’ordenança de rehabilitació de vivendes que permetrà també subvencionar l’adequació de locals comercials al Carrer Major.

Des de l’àrea de Política per a les Persones, Sayo Gandia explicava que a partir de maig es comptarà amb activitats mensuals i específiques com les incloses al programa ‘Cultura de barri’ o el Festival de Circ i Teatre. Gandia explicava que a més a més des del consistori s’està animant a les entitats i associacions a fer activitats en esta via, incidint en què “l’esforç és imprescindible que siga conjunt, perquè no és cosa sols de l’Ajuntament, dels veïns o dels comerciants del carrer, tota la ciutat s’ha d’involucrar perquè només des del treball conjunt que sempre reivindica el nostre alcalde Jorge Rodríguez aconseguirem que el Carrer Major recupere la vitalitat que va tenir al seu dia”, concloïa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí