Ontinyent presenta la nova web de transparència que permet calcular els impostos que paga cada veí i com s’inverteixen al pressupost

0
894
Natàlia Enguix i Jorge Rodríguez.

L’alcalde Jorge Rodríguez i la regidora Natalia Enguix presenten les novetats d’una web renovada que inclou un visor i una calculadora pressupostària

Un nou portal de transparència, un visor i una calculadora pressupostària són les noves ferramentes que integren la renovada web municipal www.ontinyent.es. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui presentava junt a la regidora de Govern Obert, Modernització i Transparència, Natàlia Enguix, destacava que estes noves eines permeten al veïnat «conèixer en que es gastem els seus impostos de manera detallada» el que considerem essencial perquè «al cap i a la fi els diners que gestiona l’Ajuntament són els diners de totes i tots».

Durant la presentació, la regidora Natàlia Enguix donava detalls del funcionament del nou Portal de Transparència, que classifica per temàtiques la informació i inclou un visor pressupostari i una calculadora pressupostària. «Continuem posant a l’abast d’Ontinyent tota la informació d’interès perquè puga conèixer millor la gestió de l’entitat. Fem un pas més enllà en l’exercici de Transparència que veníem realitzant els últims anys amb estes noves eines», remarcava Enguix.

Pel que fa al visor pressupostari segons ha explicat Enguix és una eina que permet consultar de manera interactiva tota la informació pressupostària municipal, així com la seua evolució des de l’any 2013. En concret, la ciutadania podrà conèixer de manera interactiva com es distribueix el pressupost municipal en diferents serveis com puguen ser cultura, esports o benestar social. Esta ferramenta a la seua vegada es complementa amb la calculadora pressupostària, on la ciutadania podrà calcular no sols els impostos que deurà pagar durant l’any, sinó també en que es gasta l’Ajuntament eixos impostos que el veïnat ha pagat.

Una web més intuïtiva

El projecte ha comptat amb un pressupost global de 18.000 euros, dels quals 12.500 euros provenen de subvencions de la Conselleria de Transparència i la Diputació de València. Un projecte que també ha inclòs un canvi de disseny en la web

municipal per adaptar-la a la imatge de marca de ciutat «és ara molt més accessible, moderna i intuïtiva», manifestava Enguix i que, a més, podem definir-la com una web de webs on la ciutadania pot accedir tant a la web on es troba la informació vinculada a l’Edusi, com al Portal de Transparència, com a la informació general com puguen ser notícies, tràmits administratius, informació rellevant o l’agenda cultural i festiva de la ciutat.

Aquest nou disseny considerava la regidora és el resultat «d’haver adaptat l’administració pública als nous temps per així aproximar-nos a la ciutadania». En aquest sentit, cal recordar que en este últim any s’han triplicat els tràmits realitzats amb la «Carpeta Ciutadana»: si en el 2019 es van fer al voltant de 6.000 tràmits, en 2020 s’han superat els 18.000.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here