Ontinyent presenta el seu primer Pla de Joventut com a full de ruta de les politiques juvenils fins 2023

0
4083
El pla ha estat desenvolupat per la Universitat d'Alacant

El pla desenvolupat per la UA compta amb 25 línies d’actuació i 92 propostes sobre aspectes com educació, ocupació, participació, cultura, desigualtat o esport

L’Ajuntament d’Ontinyent presentava aquest dijous al Centre Cultural Caixa Ontinyent el seu I Pla Estratègic de Joventut, un document desenvolupat per la Universitat d’Alacant (UA) en base als resultats de diversos tallers de participació i estudis, i que servirà com a ‘full de ruta’ per planificar les polítiques públiques de joventut a Ontinyent fins l’any 2023.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, agraïa l’impuls donat a la iniciativa durant la legislatura passada i l’actual pels regidors Óscar Borrell, Katty Ushiña i Jordi Vallés, i destacava que “per primera vegada anem a tenir un pla específic per orientar les polítiques de joventut, amb un treball al qual els i les joves han pogut participar i que té la garantia d’haver estat elaborat per la UA, el que és fonamental a nivell de qualitat i metodologia de cara a dirigir les polítiques de joventut els propers anys”, manifestava.

El contingut de l’estudi va estar exposat pels dos autors del projecte, el Degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d’Alacant, Raul Ruiz Callado; i el Doctor, investigador i sociòleg de la Universitat d’Alacant, Javier Ortega Fernández. Segons explicaven, el Pla ha comptat amb la participació activa dels propis joves, tant de manera individual com a través de les associacions locals, comptant amb 25 línies d’actuació i 92 propostes plantejades sobre aspectes com educació, ocupació, participació, cultura, desigualtat o esport i vida saludable. El pla es desenvoluparà fins l’any 2023, any quan es farà una revisió del mateix per a possibilitar que sempre es mantinga actualitzat i adaptat a les circumstàncies de la societat del moment.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent acull l'assemblea de la patronal tèxtil Ateval en la que s'elegirà a Pepe Serna com a nou president

El regidor de Joventut, Jordi Vallés, destacava que el pla “és fruit de l’aposta que fem des de l’Ajuntament i l’equip de govern per atendre la Joventut no sols com a futur, sinó també com a present i part fonamental de la nostra societat”. Un pla que, afegia, “és el resultat d’una investigació sociològica de tots els àmbits que afecten la joventut no de manera global, sinó focalitzat particularment en aquesta ciutat i comarca. Un Pla elaborat de manera participativa que va a ser una eina perquè totes i tots els agents involucrats en el desenvolupament de la joventut, identifiquem els assumptes en els que cal incidir i millorar”.

Per la seua banda, el Rector de la UA, Manuel Palomar, felicitava l’Ajuntament per una iniciativa “molt important i interessant, perquè la població de 12 a 30 anys, la coneguda com a Generació Z, que ha nascut ja a l’era digital, representa més d’un 20% de la població d’Ontinyent, i té unes necessitats i inquietuds diferents a les de generacions anteriors, i que s’han d’atendre”, manifestava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here