Ontinyent presenta el cartell del seu V cicle de cinema i novel·la negra

0
2220
Presentació del cartell de l'edició 2020 de la Setmana Negra d'Ontinyent

La ‘Setmana Negra’ tindrà lloc del 27 de febrer al 12 de març i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament

Esta setmana s’ha presentat el cartell de la V ‘Setmana Negra’ d’Ontinyent, un cicle de cinema i novel·la negra que tindrà lloc del 27 de febrer al 12 de març amb la participació de l’Ajuntament d’Ontinyent, el Cine Club Utiye, el Club de Lectura, Caixa Ontinyent, Ediciones Babylon i La Llibreria. La presentació comptava amb la presència regidor de Cultura, Àlex Borrell; el de Biblioteca, Ferran Gandia; Joan Enric Valiente, President del Cine Club Utiye, i el dissenyador del cartell, Albert Valiente, qui a la seua obra utilitza un collage “retro» amb un detectiu com a figura central, que inclou diversos elements del gènere.

Albert Valiente viu i treballa en Ontinyent, però va cursar els seus estudis a Madrid, on es va graduar en disseny gràfic i arts visuals en el IED Istituto Europeo di Design en 2010. Va fitxar en l’estudi Estrada Design baix la tutela de Manuel Estrada, premi nacional de disseny de 2017 en el que va dur a terme gran número de treballs editorials i d’identitat corporativa i culturals fins 2018. Per altra banda, ha desenvolupat projectes personals de fotografia. Actualment està immers en un aventura en el camp tèxtil en el seu poble natal.

Explicació del cartell

La tècnica és un collage retro, utilitzant una paleta d’escala de grisos en honor al cine noir clàssic gastant tots els recursos del gènere. Un cel estrellat en honor a la nit, les hores mítiques dels crims. La figura central és un detectiu, que amb tots els seus recursos, va en busca i captura dels sospitosos. Un dels ulls son òptiques rememorant la part audiovisual de la Setmana Negra. També apareixen ulls perseguint a una silueta en negre, interrogants per la sempre qüestionable culpabilitat de la gent del voltant. Només apareix un color. El roig, per la sang. Gotes que cauen en una ciutat qualsevol per els assassinats anònims que esdevenen cada dia en les urbs.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí