Ontinyent prepara l’espai perquè la Conselleria instal·le els aularis prefabricats dels col·legis Martínez Valls i Vicente Gironés

0
6353
Reunió al CEIP Martínez Valls.

L’adequació dels terrenys es durà a terme a una parcel·la de 4.000 m² adjacent als centres i tindrà un termini d’execució de 3 mesos

L’Ajuntament d’Ontinyent va a iniciar als propers dies les obres d’adequació de l’espai on la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana ha d’instal·lar els aularis prefabricats que acolliran a l’alumnat dels col·legis Martínez Valls i Vicente Gironés mentre s’executen les reformes del pla ‘Edificant’ a estos centres.

Cal recordar que el pla ‘Edificant’ que finança la Generalitat Valenciana i executa l’Ajuntament, contempla una inversió de 2’1 milions d’euros am CEIP Martínez Valls, per a la construcció d’un gimnàs i la reforma integral de l’edifici de primària; i altres 2’1 milions al Vicente Gironés, en unes obres que inclouran la millora de l’eficiència energètica i l’aillament tèrmic del centre, així com la reforma dels banys de primària.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell explicava que “són obres molt importants, amb una inversió conjunta de més de 4 milions d’euros, i per poder executar-les, és necessari traslladar les funcions docents a estos aularis, que seran emprats primer per l’alumnat del Martínez Valls i posteriorment pel del Vicente Gironés. Els aularis els instal·larà la Generalitat, i l’Ajuntament el que va a fer ara és adequar els terrenys per fer-ho possible”, explicava.

Les obres d’adequació dels terrenys per als aularis prefabricats va estar adjudicada en concurs públic a l’empresa local Reycops, SL, per un import de 89.790 euros Iva inclós. L’espai és una parcela rectangular de 4.000 m² ubicada al nº58 del carrer José Iranzo, de propietat municipal, actualment destinada a usos dotacionals. Les obres que s’inicien ara consisteixen en l’adequació de la parcel·la per a posibilitar la implantació dels aularis, amb tasques de cimentació, tancat del terreny, enllumenat general i dotació de serveis urbans com son les connexions a subministre d’aigua potable, sanejament, subministrament elèctric o instal·lació de comunicacions.

Óscar Borrell incidia en què “el trasllat de la docència temporalment a estos aularis és una necessitat per tal de poder fer realitats unes obres de gran envergadura. Unes obres que suposaran un abans i un després a l’activitat a estos centres, que per fi estarà adaptada a les necessitats del segle XXI”, concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here