Ontinyent pren possessió de l’immoble del nou Palau de Justícia per cedir-lo a la Conselleria

0
1556
Jorge Rodríguez i Natalia Enguix, davant de l'edifici dels futurs jutjats

Jorge Rodríguez visita l’antiga fàbrica de Bernabeu, amb una superficie disponible de 2.295 m² que unificarà les quatre seus judicials amb què es compta actualment

L’Ajuntament d’Ontinyent portarà al seu proper ple la cessió definitiva de l’antiga fàbrica de Bernabeu a la Conselleria de Justícia, per tal de seguir avançant cap a la creació del nou Palau de Justícia de la ciutat. Així ho avançava hui l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui, acompanyat per la 1ª tinent d’alcalde, Natàlia Enguix visitava l’edifici on s’unificarà les quatre seus judicials amb què es compta actualment.

Jorge Rodríguez explicava que esta cessió es podrà fer efectiva una volta acabat esta mateixa setmana (dilluns passat) el període d’exposició pública al voltant de l’actuació, període que ha conclòs sense la presentació d’al·legacions i que «suposa una fita importantísima, perquè posa a zero el comptador perquè la Conselleria inicie la conversió d’aquest espai en la seu dels nous jutjats, un lloc que atendrà amb dignitat les necessitats dels treballadors i treballadores de l’administració de justícia i de les persones que han d’anar a seu judicial”, manifestava.

L’alcalde recordava que la compra es va fer efectiva per 500.000 euros, suposant l’adquisició de l’edifici i la parcel·la de 3.700 m2 on s’ubica, que va eixir prèviament a concurs públic. El primer edil feia un repàs pels tràmits que s’han anat fent per fer possible la cessió que es va a fer ara, atenent les necessitats plantejades per la Conselleria com la compatibilitat de l’edifici amb l’ús dotacional administratiu o la possibilitat d’ampliar a futur la seu amb una construcció annexa de 1.000 m2. Des de la Conselleria de Justícia s’ha confirmat a Alcaldia que en breu començarà la redacció del projecte d’adaptació d’aquest espai com a seu judicial, el que donarà llum verda a la contractació de l’obra per executar-la entre 2021 i 2022.

L’edifici de l’antiga fàbrica de Bernabeu, situat a 450 metres de l’actual Palau de Justícia, és una construcció aïllada que compta amb dues plantes i quatre façanes a parcel·la que permeten unes condicions òptimes d’enllumenat natural i ventilació de les estàncies, unes característiques que també afavoreixen la distribució dels espais, optimitzant recorreguts i zones comunes. La construcció es troba en una parcel·la tancada amb un únic accés des del carrer Rafael Sanchis Seguí, i compta amb espai per a pàrking. Als seus 2.295 m2 de superfície construïda s’albergaran els serveis que actualment es presten a l’Edifici de l’Avinguda Compte de Torrefiel nº2 (755m2); l’edifici en Padre Fernando Alcina nº2 (699 m2); la planta baixa en Compte de Torrefiel nº3 (455 m2) i la planta baixa també als nº4 i 6 de Compte de Torrefiel, on s’ubica temporalment el jutjat nº3, que s’ocupa dels casos de violència de gènere.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí