Ontinyent posarà en valor la seua qualitat de l’aigua corrent amb cates cegues

0
938
Les cates les realitzaran l'Ajuntament d'Ontinyent i Egevasa

L’Ajuntament d’Ontinyent i EGEVASA aborden les millores a realitzar en 2018 per minimitzar les pèrdues a la xarxa

Els veïns i veïnes d’Ontinyent podran participar en cates d’aigua a cegues a les quals contrastar el sabor de l’aigua corrent del municipi i conèixer més sobre les seues propietats.

Esta és una de les novetats del pla d’actuacions per a 2018 al voltant del servei d’aigua potable que estan abordant l’Ajuntament i l’empresa gestora EGEVASA, les instal·lacions de la qual han estat visitades pels regidors Jaime Peris (Territori), Manuel Cuesta (Serveis Municipals) i Joan Sanchis (Govern Obert, Transparència i Governació).

La cata d’aigües sorgeix en comprovar l’elevat consum d’aigua en botella entre els consumidors per diferents motius. Manuel Cuesta explicava que “l’aigua de l’aixeta d’Ontinyent, a més de tenir menys repercusions mediambientals, té una qualitat i sabor envejables, i volem que açò es pose en valor”.

Les cates cegues oferiran mostres d’aigua no identificades, entre les quals una correspondrà a la del subministrament públic del municipi, i la resta a aigües envasades de diferents marques que es poden trobar als establiments comercials de la zona. Cuesta explicava que “en les cates es podrà contrastar el sabor, i pel que fa a la qualitat posarem a l’abast dels consumidors els resultats dels controls mensuals que es fan a les aixetes, i que controlen tota mena de paràmetres, com l’olor, sabor, color, conductivitat, PH, minerals, nivell de clor o control d’absència de bactèries”, apuntava.

Quant a les actuacions a la xarxa, està estudiant-se quines intervencions de renovació i millora de les proposades per l’empresa van a realitzar-se en 2018, entre les que es troben al casc urbà a la Plaça de Baix, Avinguda del Llombo o Camí del Tabalet, entre d’altres. En la visita a EGEVASA també es repassava el nivell dels dos pous d’aigua potable d’Ontinyent, el Pou del Torrater i el Pou dels Tarongers, que tot i la sequera dels últims mesos mantenen un nivell d’aigua acceptable que garanteix el subministrament al municipi. A més a més, també es fer seguiment dels últims avanços al sistema de gestió d’aigües, que inclou la regulació on-line, optimització energètica o el geoposicionament dels treballs.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent manté la consulta popular sobre l'avinguda Torrefiel malgrat les crítiques de l'associació de veïns

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here