Ontinyent posarà en marxa aquest hivern la primera vivenda supervisada per a persones amb malaltia mental del País Valencià

0
2738
L'alcalde Jorge Rodríguez ha visitat la casa

L’alcalde i representants d’ADIEM visiten les obres de rehabilitació de l’immoble on s’ubicarà, que es troben ja a la seua recta final

Ontinyent comptarà en breu amb la primera vivenda supervisada per a persones amb malaltia mental de la Comunitat Valenciana. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, representants de l’Associació ADIEM i l’arquitecte de l’obra han visitat les obres de rehabilitació de l’immoble, ubicat al barri de Poble Nou, i que es troben ja a la seua recta final, estan prevista la seua cessió definitiva a ADIEM al voltant del mes de febrer.

Jorge Rodríguez destacava “la ferma aposta de l’Ajuntament per col·laborar amb la tasca en defensa dels malalts i malaltes mentals que fa ADIEM, una entitat que amb molta dedicació supleix de vegades obligacions que li correspondrien a l’administració autonòmica. Per a nosaltres és un orgull poder donar-los suport rehabilitant i lliurant-los esta vivenda que l’Ajuntament va rebre com a herència d’un particular condicionada a futurs usos socials, i també seguir recolzant-los amb la subvenció anual que els atorguem per a la seua activitat diària”, destacava.

En concret, l’Ajuntament haurà destinat en 2019 prop de 200.000 euros per donar suport a l’entitat (140.000 per a la rehabilitació de l’immoble, 10.000 per al seu equipament i 44.000 de l’anualitat del conveni de suport a l’associació) i altres 200.000 en 2020, (150.000 per impulsar la posada en marxa del futur Centre de Dia per a persones amb malaltia mental i 45.000 de l’anualitat del conveni).

El President d’ADIEM, Vicent Sanchis, explicava que aquesta vivenda permetrà prestar un millor servei a persones joves que no tenen en una residència un lloc idoni i que es poden valdre per si mateix en un pis amb un control i seguiment psicològic des del CRIS (el Centre de Rehabilitació i Integració de Malalts mentals d’Ontinyent), amb un pioner model de gestió que promou l’autonomia més enllà dels pisos tutelats. Sanchis tenia paraules d’agraïment “per a l’alcalde Jorge Rodríguez i per a l’Ajuntament per la seua voluntat d’estar al nostre costat i encarregar-se de tot, rehabilitar i equipar la vivenda, on ara nosaltres només ens hem de preocupar d’assignar les persones usuàries que tinguen el perfil adequat, un procés que esperem que puga estar ja tot a punt el proper mes de febrer”, avançava.

L’habitatge, ubicat al barri del Poble Nou, és una casa de 139 m² repartits en 4 plantes, que va ser construïda a finals del segle XIX i reformada en 1970. El projecte ha consistit en la reforma interior de la vivenda, amb canvis a la distribució interior, l’adaptació del nucli de comunicació vertical preexistent i ampliació dels buits de façana i canvi de coberta plana a coberta inclinada de teula. A més a més, degut a que no s’havia realitzat cap intervenció a la vivenda des de 1970, s’han realitzaran actuacions per tal de millorar les condicions d’habitabilitat i estalvi energètic.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí