Ontinyent posa en marxa el servei ‘TendaCleta’ coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat

0
691
La proposta es desenvoluparà durant els pròxims dies

La iniciativa impulsada per Ajuntament i Comerç In permetrà als ciclistes deixar les compres als establiments, que estaran equipats per atendre reparacions d’emergència a les bicicletes

Coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, els ciclistes d’Ontinyent compten amb un nou servei: “Tenda Cleta”. Es tracta d’una iniciativa impulsada per Ajuntament i l’associació Comerç In que permetrà als ciclistes deixar les compres als establiments adherits, que estaran equipats per atendre reparacions d’emergència a les bicicletes. A més, al marc de la celebració del Dia Mundial Sense Automòbil, el divendres 22, el col·lectiu ‘Ontinyent en bici’ i l’Ajuntament organitzaran una ‘Biciletada’ que recorrerà la ciutat.

La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, presentava este dimecres davant els mitjans aquestes accions al costat de la gerent de Comerç In, Amparo Boscà, i el representant del col·lectiu Ontinyent en bici, Joan Mira. Folgueras declarava que “l’Ajuntament d’Ontinyent està apostant per que la mobilitat sostenible, i especialment l’ús de la bicicleta com un mitjà de transport, siga una realitat, i bon exemple d’açò és el reconeixement que ens realitzava la Generalitat Valenciana per la línia de subvencions per a convertir en elèctriques les bicicletes urbanes”.

D’aquesta manera, Amparo Boscà explicava que Comerç In, col·laborant amb el foment de l’ús de la bicicleta, donarà l’oportunitat als ciutadans que es moguen amb bicicleta de poder deixar en un moment puntual les seues compres en qualsevol dels 44 comerços que, de moment, ja s’han adherit a la campanya, i passar a arreplegar-les més tard. L’acció que portarà com a nom ‘Tenda Cleta’ no serà una iniciativa temporal sinó que té com a objectiu oferir un servei fix. Boscà aclaria que aquestes compres no tindran perquè haver-se realitzat en l’establiment concret en el qual es deixen les borses i que a més “els comerços comptaran amb un bombí, un kit de reparació de burxades per a moments d’emergències i un punt per a recarregar les bateries de les bicicletes elèctriques”. A més, s’està elaborant un plànol de la ciutat en el qual es localitzaran tots els comerços participants i tots els aparca-bicis que existeixen en la ciutat.

Continuant amb les accions de foment de la mobilitat sostenible i al marc del Dia Mundial Sense Automòbil, divendres que ve a les 19:30 hores eixirà des de la plaça de la Coronació una “Biciletada” que recorrerà diferents punts de la ciutat. Aquesta activitat està organitzada per “Ontinyent en bici” i l’Ajuntament de la ciutat, qui sortejarà en finalitzar el recorregut un kit de conversió per a bicicletes elèctriques. Joan Mira explicava que “aquestos kits ens permeten desplaçar-nos per la ciutat d’una forma més còmoda”. A més el consistori també ha repartit punts de llibre per tots els centres educatius d’Ontinyent amb l’objectiu de conscienciar i convidar als més joves a la “Bicicletada”.

Patricia Folgueras animava a tota la ciutadania “a deixar el cotxe en casa el proper dia 22” i a participar en aquestes accions, agraïnt la col•laboració a tots aquells que estan treballant per aconseguir un Ontinyent més sostenible i amigable per als ciclistes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here