Ontinyent posa en marxa el programa ‘Jove Oportunitat’ per formar joves d’entre 16 i 21 anys

0
1298
Katty Ushina

La iniciativa impulsada per la regidoria de Joventut i l’IVAJ promou tallers d’assessorament i motivació per a joves que han deixat els estudis

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Ontinyent inicia aquest mes de gener el projecte ‘Jove Oportunitat’ (JOOP) de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). Es tracta d’una iniciativa finançada pel Fons Social Europeu, es dirigeix a joves entre 16 i 21 anys que han abandonat la seua formació de manera prematura i que es troben sense ocupació, i que se suma a altres projectes de caire educatiu i formatiu com és El Rogle o els Itineraris Formatius.

L’activitat del Projecte JOOP es portarà a terme a la ciutat durant el primer semestre d’aquest any, durant el qual es realitzaran accions de “coaching motivacional” amb el fi de donar un gir als participants en la seua forma d’enfrontar-se a la realitat en la qual estan actualment. L’objectiu serà orientar-los i donar-los suport perquè prenguen decisions encaminades a un projecte vital i laboral.

La regidora de Joventut, Katty Ushiña, explicava que la iniciativa està plantejada com una intervenció “de xoc” que es durà a terme per pedagogs i monitors experts, per tal d’orientar i informar als joves de totes les alternatives possibles amb una metodologia acadèmica completament diferent de la que estan acostumats. Ushiña destacava com és de positiva una proposta “per aquells que pel motiu que siga van deixar els seus estudis o que només tenen el títol d’ESO i que ara poden tindré amb el Projecte JOOP una oportunitat d’encetar un nou camí al mercat laboral”.

Les sessions constaran de dinàmiques grupals, tallers, activitats i excursions, entre les quals s’inclouen estades en albergs juvenils i visites a diferents empreses per conéixer els sectors més importants i les possibles eixides laborals.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Generalitat anuncia la fi dels abocaments d'aigues residuals d'Ontinyent al riu Clariano

A més, rebran xerrades de professionals de diversos àmbits que els orientaran en les seues possibilitats d’actuació per millorar la seua realitat i ocupabilitat. En finalitzar el programa, els i les “joopers” rebran un certificat d’assistència expedit per l’IVAJ, i realitzaran dues jornades de retrobament per avaluar la seua evolució i realitat.

Per poder entrar en el procés de selecció, els interessats deuran fer-se amb una instància de participació en l’oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ontinyent i complimentar-la abans del 19 de gener. Una vegada replegades totes les peticions, s’abordarà una segona fase d’elecció mitjançant entrevistes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here