Ontinyent posa en marxa una nova edició del programa ‘Jove Oportunitat’ per formar joves de 16 a 21 anys

0
2385
Jordi Vallés

La iniciativa impulsada per la regidoria de Joventut i l’IVAJ promou tallers d’assessorament i motivació per a joves amb baix nivell de formació que han abandonat els estudis

L’Ajuntament d’Ontinyent iniciarà de nou aquest 2020 una nova edició del Projecte “Jove Oportunitat” (JOOP) de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), finançat pel Fons Social Europeu i organitzat per la Regidoria de Joventut, dirigit a joves entre 16 i 21 anys que han abandonat la seua formació de manera prematura i que es troben sense ocupació.

El regidor de Joventut, Jordi Vallés, explicava que aquest programa «està dirigit a joves que, havent deixat d’estudiar de manera prematura i sense obtenir titulació o tenint sols una titulació obligatòria, no estan treballant ni tampoc estudiant en l’actualitat. És una intervenció “de xoc” que es durà a terme per pedagogs i monitors experts, per tal d’orientar i informar els i les joves de totes les alternatives possibles amb una metodologia acadèmica molt diferent a la que estan acostumats», assenyalava.

L’activitat del Projecte JOOP es portarà a terme a la ciutat durant el primer semestre de 2020, realitzant-se accions de coaching motivacional per donar un gir als i les participants en la seua forma d’enfrontar-se a la realitat en la qual estan actualment. L’objectiu serà dur a terme accions d’orientació i recolzament per a que prenguen decisions encaminades a un projecte vital i laboral. Les sessions constaran de dinàmiques grupals i tallers, activitats i excursions, entre les quals s’inclouen estades en albergs juvenils i visites a diferents empreses de la Comunitat, per conèixer els sectors més importants i possibles eixides laborals.

A més, dins dels tallers ordinaris rebran xerrades de diferents professionals que pertanyen a diversos àmbits, amb els quals podran mantenir una conversa propera, i acompanyar en el procés de reflexió i les seues possibilitats d’actuació per millorar la seua realitat i ocupabilitat. En finalitzar el programa, els «joopers» rebran un certificat d’assistència expedit per l’IVAJ, i realitzaran dues jornades de retrobament, amb el programa ja finalitzat, per conèixer la seua evolució i realitat.

Durant les pròximes setmanes es realitzarà la selecció dels i les participants al programa. Per poder entrar en el procés de selecció, la joventut interessada caldrà que presente la seua sol·licitud per Registre d’Entrada, adreçant aquesta a la Regidoria de Joventut, a l’edifici de l’Ajuntament o per via telemàtica a la pàgina www.ontinyent.es abans del 26 de febrer. Una vegada replegades totes les peticions, s’abordarà una segona fase d’elecció mitjançant entrevistes.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí