Ontinyent posa en marxa una APP per facilitar la gestió de les alternatives a les cremes

0
1177
Presentació de la nova APP a Ontinyent.

L’aplicació és pionera en la utilització de tecnologia “blockchain” i permet accedir als diferents serveis que ofereix l’Ajuntament sense haver de presentar instàncies

La regidora de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Sayo Gandia, presentava aquest dimecres la nova APP que permetrà facilitar la gestió de les alternatives a les cremes en la ciutat. L’APP, integrada en la de l’Ajuntament, permet a la ciutadania accedir sense haver de presentar instàncies a serveis com el triturat in situ, la cessió de trituradora domèstica o recollida a domicili en la zona urbana de les restes en les saques personalitzades que també es presentaven. A més a més es podrà accedir a informació sobre ubicació i horaris de l’ecoparc i l’ecoparc mòbil, o gestionar la declaració de “parcel·les sense fum”, que tindran avantatges adicionals.

Sayo Gandia recordava que una de les propostes del procés “Ontinyent Participa 2021” era la millora de les alternatives a les cremes, una línia en la que s’han vingut fent avanços que ara s’amplien amb esta APP: “avançar cap a una ciutat sense fum és un dels objectius de la regidoria per a esta legislatura, tot sense deixar de donar resposta a les persones que no tenen altra opció que cremar, i que ara mateix tenen dos dies a la setmana per a fer-ho”. Des de l’empresa local que ha posat en marxa l’APP, Víctor Sanchis destacava que l’aplicació és pionera a Espanya en l’aplicació a estes gestions de la tecnologia “blockchain”, que permetrà poortar un millor seguiment de les mateixes, de manera totalment segura per a la ciutadania.

La regidora explicava que “cada volta més gent es suma a la trituració, hem passat de 369 sol·licituds del triturat in situ en 2019 a mes de 600 al que portem de 2021, on esperem superar les 800. Amb esta APP evitem l’incomoditat d’haver de fer cada volta uns instància i fem més accessibles els serveis que hem vingut posant en marxa”, assenyalava. Gandia agraïa la col·laboració de la plataforma “Stop Cremes” en la posada en marxa de l’aplicació, i destacava que amb l’aplicació que s’està fent del Pla de Residus en esta matèria “estem contribuint a evitar emissions de CO2 i lluitar contra el canvi climàtic, reduint el perill d’incendis i les molèsties i potencials problemes que puga generar el fum”, concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here