Ontinyent posa en marxa un servei de menjar domiciliari per a menors vulnerables fins que es tornen a obrir les escoles

0
1612
Imatge de la reunió per prendre mesures de l'Ajuntament d'Ontinyent

L’Ajuntament amplia els tancaments pel Covid-19 al Centre Ocupacional, el Centre de Dia de Discapacitats i el Centre de Menors

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha decretat la posada en marxa des de dilluns un servei de de menjar domiciliari per a menors pertanyents a famílies en situació de vulnerabilitat econòmica i social fins que es reanude el menjador escolar, suspès junt a les classes amb motiu de la situació creada pel Covid-19. Esta acció, que es pren a expenses del que puga determinar la Generalitat o el Govern Central per atendre estos casos, es planteja per tal que estos menors no estiguen desatesos en cap moment, i assegurar la seua alimentació bàsica.

Esta és una de les mesures que es contemplen en un nou decret d’Alcaldia que s’afegeixen al decàleg que Jorge Rodríguez presentava ahir per a la lluita des de l’àmbit local contra el Covid-19. Estes mesures incloïen entre altres el tancament de 15 instal·lacions municipals, a les que se sumen ara el Centre de Dia Caixa Ontinyent, el Centre Ocupacional José Antonio Bodoque i el Centre d’Inserció Sociolaboral de Menors “El Rogle”, d’acord amb les directrius de la Conselleria d’Educació, després que també s’haja confirmat des del Govern Valencià el tancament dels centres escolars. Igualment, també s’ha decretat el tancament del Centre Cívic de Sant Rafel, ubicat a l’antic menjador del col.legi Rafael Juan Vidal, així com de les cases de la cultura de Sant Rafel i de la Vila i l’Hotel d’Associacions fins el 31 de març, sense perjudici de possibles ampliacions d’acord amb els criteris que establisquen les autoritats sanitàries.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xàtiva suspén la celebració dels actes de la Setmana Santa per la crisi del coronavirus

Per altra banda, i tal i com es va avançar per part de l’alcalde, se suspenen totes les autoritzacions pel que fa a l’ocupació dels espais de domini i ús públic amb tauales i cadires i altres elements auxiliars d’establiments hostalers, d’oci i anàlegs fins que es considere necessari d’acord amb els criteris que establisquen les autoritats sanitàries. En aquest sentit, la Generalitat Valenciana feia pública hui l’ordre de tancament des de la mitjanit de divendres a dissabte dels restaurants, bars, cafeteries, gimnasos, teatres, sales de concert i de cinema.

Jorge Rodríguez també es reunia hui amb els centres d’ensenyament privat d’Ontinyent. En esta reunió, els responsables d’estos centres comunicaven a l’alcalde que considerada la situació s’ha pres la decisió de tancar-los des de dilluns 16 de març fins al dia 22 de març. L’Alcalde traslladava als presents que comparteix la preocupació davant la situació que s’està vivint i manifestava el seu suport i comprensió a la mesura presa. El període de temps al qual romandran tancats estos centres, a més de la situació de la resta d’espais públics i privats d’Ontinyent, podrà veure’s modificada en funció del detall que es faça públic aquest dissabte de l’anunci fet pel President del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, de la declaració de l’Estat d’Alarma en tot el país.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here