Ontinyent posa en marxa un pioner grup de treball després de 6 suïcidis i 87 temptatives en tres anys

0
2593
El grup treballarà des de l'àmbit local

Jorge Rodríguez destaca la importància de “deixar de mirar a altre costat” i es posa en marxa una Comissió Interdepartamental

L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa un grup de treball municipal per previndre els suïcidis a la localitat. Es tracta d’una Comissió Interdepartamental que es reunia per primera volta esta setmana presidida per l’Alcalde, Jorge Rodríguez, qui destacava la importància “de deixar de mirar cap a altre costat i actuar també des de l’àmbit local, ja que és una problemàtica que existeix a nivell mundial però que concreta en casos als municipis”.

Al cas d’Ontinyent, segons un informe estadístic elaborat per la Policia Local respecte al període 2017-2019, hi ha constància a la ciutat de 87 temptatives i 6 suïcidis consumats. D’estos 96 casos entre temptatives i suïcidis, 52 són homes i 41 dones. Per edats, 10 persones tenien menys de 20 anys; 13 entre 20 i 30; 11 entre 30 i 40; 22 entre 40 i 50; 17 entre 50 i 60; 6 entre 60 i 70; 3 entre 70 i 80; i 1 entre 80 i 90. Dels casos consumats, 4 van ser homes i 2 dones.

El grup de treball constituït a Ontinyent per fer front a esta problemàtica, presidit per l’Alcalde, compta amb la participació de les regidores de Política per a les Persones i Igualtat; representants de la Policia Local, Nacional i Guàrdia Civil; L’Associació ADIEM per a la defensa i integració del malalt mental; tècnics municipals del departament de Serveis Socials, Educació i el Gabinet Psicopedagògic; responsables sanitaris d’Urgències i Atenció Primària i també de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives.

La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, explicava que si ve alguns governs autonòmics estan treballant en accions contra el suïcidi, “a nivell estatal no tenim cap pla, i a nivell municipal només tenim constància d’algunes grans capitals de província com València, Càceres o Salamanca, totes amb més de 300.000 habitants. El problema és complex i les dificultats per abordar-ho moltes, però com a societat hem de fer l’esforç necessari des de tots els àmbits per reduir unes xifres que són esgarrifoses”, manifestava.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Jorge Rodríguez posa a La Botifarrera com exemple del potencial agroalimentari d’Ontinyent

Segons dades de l’OMS, cada 40 segons un mort al món per suïcidi. Per cada mort, uns 20 intents aproximadament, i en adolescents de 15 a 19 anys és la segona causa de mort. En Espanya les últimes dades de l’INE diuen que cada 2 hores i mitja mor una persona per suïcidi, 10 al dia. Les morts per suïcidis dupliquen a les dels accidents de trànsit, superen en 11 voltes a les d’homicidis i en 80 voltes a les de violència de gènere. Al 75% dels casos dels suïcidis consumats estos són homes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here