Ontinyent posa en marxa el programa “Esport i Escola” per afavorir l’inici dels escolars en la pràctica esportiva

0
515
El regidor d'Esports ha presentat la iniciativa a l'ajuntament
El regidor d’Esports ha presentat la iniciativa a l’ajuntament

L’Ajuntament d’Ontinyent i els clubs que participen de les escoles esportives municipals han posat en marxa el programa ‘Esport i Escola’ per afavorir l’inici dels escolars en la pràctica esportiva. El regidor d’Esports, Óscar Borrell, explicava que “hem augmentat la subvenció als clubs per cada xiquet amb que compten a les escoles esportives, però volem anar un pas més enllà en el foment de l’esport de base entre els menors i els seus familiars, presentant-los el ventall de possibilitats de pràctica esportiva amb què compten a la ciutat i com aprofitar-la. Així mateix, altre dels pilars bàsics de la regidoria és l’esport femení, raó per la qual anem a aprofitar aquest programa per sumar més xiquetes als clubs esportius”, avançava.

De la proposta, nascuda dels propis clubs, donaven detalls José Luis Gandia i Joan Blasco, coordinadors de l’activitat, que destacaven “la il·lusió amb que iniciem aquest projecte per afavorir que els xiquets i xiquetes s’introduisquen al món de l’esport”. Així, Gandia explicava que la primera fase, que tindrà lloc als col·legis, tindrà dos enfocaments diferenciats: a l’alumnat de 1r i 2n de primària se’ls donaran nocions per conèixer millor el seu propi cos i com aprèn aquest les coses, amb activitats centrades en la motricitat. Pel que fa a l’alumnat de 3r i 4t, tindran un enfocament més psicològic en l’apropament al món de l’esport.

La segona fase tindrà lloc al si de cada escola esportiva, on es faran tallers per presentar als escolars de 3er i 4art les activitats que tenen al seu abast, per tal que puguen decidir quin esport els agradaria més practicar. ‘Esport i Escola’ serà objecte d’una presentació pública el 13 de desembre al si de l’Escola de Pares i Mares, ja que, expliquen els coordinadors del programa, “les famílies són una part clau per al foment de l’esport entre els xiquets i xiquetes i volem aplegar també a elles”, concloïen.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent demana a la Delegada del Govern més efectius de Policia Nacional i Guàrdia Civil per garantir el tancament perimetral

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here