Ontinyent presenta un pla contra el risc d’inundacions un any després del desbordament del Clariano

0
1424
Imatge del desbordament del Clariano en desembre de 2016

Tudi Guillem i Manuel Cuesta donen detalls del protocol que complementarà les directrius de la Generalitat Valenciana en casos d’emergència

Ontinyent ja compta amb un nou Pla Operatiu Municipal contra el Risc d’Inundacions de la ciutat. Es tracta d’un protocol que complementarà les directrius de la Generalitat Valenciana i que persegueix agilitzar al màxim la resposta davant casos d’emergència.

El Pla ha estat presentat pels regidors de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, i la regidora de Seguretat, Tudi Guillem, en la data del primer aniversari del fort episodi de pluges que va deixar precipitacions de 200 litres per metre quadrat d’aigua en menys de 24 hores, que va fer necessari evacuar prop de 30 persones pel desbordament del riu Clariano i va provocar nombrosos danys en espais públics i privats. Tudi Guillem recordava que “en poc de temps l’Ajuntament va haver de reunir molts recursos, i vam pensar en la necessitat d’elaborar un pla d’emergència per tal de fer front el més ràpidament possible a situacions com aquestes, que són poc habituals però poden donar-se en qualsevol moment”.

Manuel Cuesta donava detalls del Pla, que compta amb un llistat de carreteres i camins susceptibles de veures afectat per les inundacions; un directori de l’equip humà responsable de coordinar la resposta a estes situacions, encapçalat per l’alcalde; així com fitxes amb detalls de cadascun dels diversos punts on s’ha d’estar especialment vigilants, així com dels especialment crítics.

Tot s’acompanya de coordenades GPS, fotografies aèries i cartografia, així com un annex tècnic on es concreten les actuacions a realitzar en 8 espais on es considera més probable la necessitat d’intervenció en cas de fortes pluges: el Carrer Enric Valor; el Camins dels Tarongers, de Pola i Camí Vell de Xàtiva; l’Avinguda del Tèxtil; la zona verda de Ciutat del Transport; la zona entre l’Avinguda Almaig i el Centre de Salut “del Barranquet”; i el denominat com a “Carril de la Costa”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent demana a la Confederació Hidrográfica del Xúquer que netege amb urgència el llit del Clariano

Cuesta destacava que en estos llocs “anirem intervenint amb els treballadors dels Plans d’Ocupació per millorar en la mesura d’allò possible les condicions d’evacuació d’aigua”. L’annex s’acompanya de les dades de contacte de les empreses que poden facilitar mitjans manuals i/o mecànics per al desenvolupament de possibles actuacions en cas de fortes pluges o nevades, a les que el regidor agraïa la seua predisposició en les últimes situacions d’aquest tipus registrades a la ciutat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here