Ontinyent permet fraccionar en 12 mesos tots els tributs municipals de 2022 sense interessos

0
701
Natalia Enguix, regidora d'Hisenda.

Natàlia Enguix destaca que l’ajornament dels impostos i la seua congelació per a 2022 té com a objectiu ajudar a famílies i autònoms a eixir de la crisi

Fins el 30 de novembre està obert el termini per beneficiar-se del fraccionament dels tributs d’Ontinyent en 12 mesos i sense interessos. Mitjançant el Compte Corrent Tributari, l’Ajuntament facilita a la ciutadania el pagament mensual dels impostos i taxes municipals de 2022.

“L’objectiu és fer més còmode a la ciutadania el compliment de les seues obligacions tributàries”, ha exposat la regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, qui ha recordat que per a l’any 2022 s’han congelat tots els impostos i taxes municipals i s’han mantés les bonificacions per als sectors més vulnerables: “hem de fer el possible eixir junts de la crisi que ha generat la pandèmia”.

El tràmit es pot realitzar, com explica Enguix, fàcilment i sense moure’s de casa. “Sols s’ha d’accedir a la Carpeta Ciutadana de la web municipal i omplir el formulari incloent els rebuts que es volen ajornar en 12 mesos”. El Compte Tributari Local és una eina posada en marxa en 2016 pel Govern d’Ontinyent i que des d’aleshores ha enregistrat un constant augment entre les persones usuàries: en 2016 van haver un total de 269 sol·licitans, que en 2017 passaven a 308; en 2018 a 358; en 2019 a 419 i en 2020 a 462; registrant-se en 2021 un augment de 127 persones per a arribar a les 589.

El Compte Tributari Local permet pagar de manera fraccionada tots els impostos municipals (IBI, IAE, guals, impost de vehicles sobre tracció mecànica o recollida de fem) i dóna també la possibilitat de rebre de manera gratuïta un avís via telèfon mòbil de quan va a girar-se el corresponent rebut a principi de cada mes.

Natàlia Enguix apuntava que “volem afavorir un major ús i aprofitament d’aquest instrument que sense dubte ajuda que empreses i famílies no es troben tan costera amunt el compliment de les seues obligacions fiscals, per això animem a aquelles persones que encara no coneguen esta possibilitat i vullguen aprofitar-la que ho facen abans del proper 30 de novembre, per tal que puguen beneficiar-se ja en 2022”, concloïa la regidora.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí