Ontinyent inicia els treballs de pavimentació de 8 carrers i camins amb 132.000 euros de Diputació

0
813
El regidor d'Obres d' Ontinyent ha visitat les intervencions

Les obres del carrer Vicent Lluís Montés d’ Ontinyent delimitaran 61 places de pàrking i milloraran la connexió de la ‘ruta del colesterol’

L’Ajuntament d’ Ontinyent ha iniciat esta setmana els treballs de pavimentació de 8 carrers i camins de la ciutat amb una ajuda de 132.000 euros de la Diputació de València, dins del Pla d Camins i Vials de la corporació valenciana.

En concret, aquestes actuacions han començat al carrer Vicent Lluís Montes Penadés, front al Poliesportiu Municipal, on es pavimentarà un espai situat junt del vial de circulació que actualment és utilitzat com a aparcament sense ordenació. Amb esta intervenció, valorada en 28.000 euros, es delimitaran 61 places de parking en bateria, es plantaran 11 arbres i es connectarà per a vianants el tram del passeig perimetral conegut com a “ruta del colesterol” entre l’accés al poliesportiu i la rotonda adjacent a la piscina coberta amb una vorera de 2’5 metres d’ample i amb accesos adaptats al pas de minusvàlids. Altres actuacions tindran lloc als carrers dels Batans (en el polígon industrial El Pla), Jacinto Benavente, de la Serreta, Enric Valor i l’Almaig; i en els camins rurals de La Farola i dels Monges Carmelites,

El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, destacava que estes actuacions són posibles gràcies a la línia encetada per la nova Diputació de foment de l’autonomia dels municipis: “en aquest pla, com a la resta que està posant en marxa la corporació valenciana, tenim més capacitat per triar que no teníem abans els ajuntaments, i en aquest cas podem optar entre invertir no sols en camins rurals sinó també en carrers”. Peris incidia en el positiu impacte de comptar amb ajudes com les d’aquest pla ordinari de la corporació valenciana, “ja que no sols ens permeten realitzar actuacions necessàries, sinó també crear i mantenir llocs de treball amb l’execució d’estes obres”.

En els carrers de la Serreta i Enric Valor, que es troben molt pròximes i en les quals es realitzarà la mateixa actuació, es pavimentarà una zona de vial destinada a aparcament de vehicles i que actualment es troba pavimentat de sahorres. Els treballs consistiran a asfaltar aqueixes superfícies, després de rasantejar la zona.

En el camí La Farola el paviment es troba molt deteriorat, amb pegats i enfonsament del ferm, i l’obra consistirà a sanejar aquestes zones del camí deteriorades per a després renovar el paviment asfàltic. En el camí de les Monges Carmelites, el tram inicial també es troba molt deteriorat i es procedirà a netejar i adequar el ferm actual, eliminant la mala herba de les vores del camí, per a després estendre la capa d’asfalt en la calçada.

En l’avinguda Jacinto Benavente es millorarà el tram de vial deteriorat amb el fresat de l’aglomerat existent i l’extensió de la nova capa asfàltica posteriorment. En l’avinguda de l’Almaig s’actuarà en el tram comprès entre l’avinguda Albaida i el carrer Pius XII, en el qual existeixen sots i enfonsaments en el paviment. Els treballs consistiran a sanejar aquesta zona i després renovar el paviment asfàltic en tota la superfície del vial.

Finalment, l’actuació en carrers i camins també permetrà condicionar el carrer Batans. Un tram d’aquesta via, situada en el polígon industrial El Pla, està pendent d’urbanitzar i amb l’actuació es durà a terme el rasanteig del paviment de sahorres actual per a després estendre una capa de sahorres artificials i finalment estendre la capa d’asfalt. L’obra millorarà el trànsit en aquest carrer del polígon, molt utilitzat tant pels que es dirigeixen a la zona industrial com a un camí rural existent en la mateixa zona. Les obres en aquestos carrers i camins permetran millorar el trànsit de vehicles i adequar zones d’estacionament molt utilitzades pels veïns.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here