La novena edició d’Ontinyent Participa s’obri dilluns a l’aportació del veïnat per decidir la inversió de 240.000 euros

0
751
Natàlia Enguix i Virtudes González.

Natàlia Enguix i Virtudes González han presentat una nova edició dels pressupostos participatius d’Ontinyent

Les regidores de Govern Obert i Ciutadania, Natàlia Enguix, i Virtudes González presentaven aquest dijous en roda de premsa la IX edició d»Ontinyent Participa’, el procés de participació ciutadana impulsat pel Govern d’Ontinyent, iniciarà el proper dilluns 17 d’octubre i fins el 6 de novembre la seua fase de presentació de propostes. Entre els aspectes més destacats d’enguany es troba la renovació de la web www.ontinyetparticipa.es, que passa a ser gestionada directament per l’Ajuntament (el que suposarà un estalvi de 2.300 euros); i un pressupost de 240.000 euros per al conjunt de les 5 actuacions més votades.

Natàlia Enguix recordava que en l’edició anterior es va limitar el pressupost per a cada actuació als 48.000 euros en inversions o 18.000 euros en despesa corrent, el que “ha aconseguit el que preteniem, reduir el temps de finalització de projectes. A hores d’ara tenim en execició alguns dels projectes guanyadors de l’any passat com la plantació d’arbrat, que s’havia de fer a la tardor; la instal·lació de panells del recorregut del Barranc dels Tarongers que es presentarà en pocs dies; i la instal·lació de gronxadors i una casa de fusta per a l’alumnat amb TEA, que està programada per a novembre al col·legi La Solana”.

En l’històric acumulat, així, es tancarà l’any amb un 100% d’execució dels 33 projectes escollits des de 2014 per valor de 4’2 milions d’euros, tots a excepció de la substitució de la coberta del Mercat de Dalt, pausat per petició expressa dels mercaders. A més a més, La regidora posava de relleu l’execució en 2022 de dos importants actuacions votades al procés, com són les remodelacions del Carrer Sant Antoni i la Glorieta, amb una inversió total de 1’5 milions d’euros entre els dos projectes. Quant als votants, la xifra és de quasi 38.000 acumulats en les 8 edicions realitzades.

Pel que fa al calendari d’enguany, després de la fase propositiva arribarà del 7 al 11 de novembre l’anàlisi tècnic de les propostes per part dels departaments municipals, per tal de comprovar que s’ajusten a les bases del programa. Del 14 al 17 de novembre es celebraran els consells sectorials, on cadascun triarà una proposta d’entre les que hagen passat la fase tècnica; i una vegada aprovades les 10 propostes finalistes pel Consell de Ciutat, es presentarà el vídeo promocional amb les mateixes, i, si es possible, es farà una jornada on els i les proposants podran defensar la seua iniciativa. Finalment, del 23 de novembre a 21 de desembre, les persones majors de 16 anys empadronades a Ontinyent podran votar telemàticament 5 d’entre les 10 propostes finalistes.

Virtudes González recordava que Ontinyent va ser un municipi pioner en l’impuls a la participació ciutadana amb procesos com aquest, animant a la ciutadania pel que fa a esta edició “a implicar-se i mostrara en esta primera fase a presentar idees i propostes, i també a participar en la resta del procés, especialment al moment de les votacions”. Natàlia Enguix també animava a participar, tot destacant que “gràcies a esta implicació de la ciutadania podem estar ben orgullosos i orgulloses de ser una ciutat de referència en participació ciutadana”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí