‘Ontinyent Participa’ avança 3 mesos el seu inici i augmenta a 500.000 euros el pressupost inicial

0
969
Joan Sanchis i Virtudes González

Veïns i associacions d’Ontinyent poden presentar del 14 de juny al 4 de juliol les propostes d’un procés que dóna mes protagonisme al Consell de Ciutat

‘Ontinyent Participa’ avança 3 mesos el seu inici, augmenta a 500.000 euros el pressupost inicial (l’any passat es va començar amb 425.000 euros) i donarà més protagonisme al Consell de Ciutat. Estes són les principals novetats de la V edició del pioner procés participatiu que impulsa el Govern d’Ontinyent, i que eren presentades hui pel regidor coordinador de Govern Obert i Transparència, Joan Sanchis, i la regidora de Ciutadania, Virtudes González, junt al calendari del procés.

Sanchis i González coincidien en destacar els més de 2 milions d’euros invertits als últims 4 anys en fer realitat les obres proposades i triades per la ciutadania, “amb quantitats sempre més elevades a la que en principi s’han previst inicialment, gràcies a comptar amb l’ajuda d’altres administracions, com va ser per exemple el cas de la Diputació de València amb els vestuaris del poliesportiu”, recordaven.

El calendari del procés de les obres a executar en 2018 comença aquesta mateixa setmana amb l’inici de la fase de presentació de propostes ciutadanes (del 14 de juny al 4 de juliol, a través de la web www.ontinyentparticipa.es o del Registre General de l’Ajuntament). Aquest termini suposa avançar l’inici en quasi tres mesos respecte de l’any passat, cosa que Joan Sanchis explicava que “es fa amb la intenció de poder avançar la votació dels projectes i agilitzar així la posterior execució de les obres”.

Posteriorment hi haurà un període d’informació tècnica (mesos de juliol i agost), amb la novetat de què una volta estiguen els informes que parlen de la viabilitat i el pressupost previst de les actuacions, les propostes passaran pel Consell de Ciutat, que fins ara sols intervenia per votar entre les propostes finalistes, i que farà del 1 al 8 de setembre una primera selecció de propostes per a remetre als consells sectorials. Joan Sanchis explicava que “vam estar reunits amb el Consell Veïnal i amb els portaveus de tots els grups polítics per estudiar possibles millores, i vam consensuar aquest canvi per tal de millorar el procés”, assenyalava.

Posteriorment serà torn per a la remissió d’informació i anàlisi dels consells sectorial i el consell de ciutat (11 al 22 de setembre); i el període de presentació pública dels 10 projectes finalistes i informació a la ciutadania (25 de setembre a 1 d’octubre). Finalment, les votacions es realitzaran del 2 al 6 d’octubre.

Joan Sanchis recordava que “són vàries les ciutats que ens han agafat de model i ens han convidat a conferències i jornades per donar a conèixer el nostre procés. L’aposta del Govern d’Ontinyent per la participació i per fer realitat la voluntat de la ciutadania ja està consolidada, però necessitem que els nostres veïns i veïnes seguisquen involucrant-se, i per això animem a totes i tots a presentar ara les seues propostes, i posteriorment a seguir decidint allò que volen que es faça”, concloïa el regidor.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here