Ontinyent obri el nou pàrking habilitat al solar de l’antiga fàbrica Paduana

0
1439
Imatge de l'aparcament de Paduana a Ontinyent

Ontinyent compta amb un nou aparcament amb 140 places a prop del centre històric de la ciutat i junt a una de les principals entrades de la ciutat

El nou aparcament que ha habilitat l’Ajuntament d’ Ontinyent a l’antic solar de la fàbrica paduana dóna espai per a 140 places, i se situa al costat d’un dels principals accessos de la ciutat.

L’alcalde Jorge Rodríguez ha visitat el nou espai acompanyat pels regidors Jaime Peris, Joan Sanchis, Manuel Cuesta i Tudi Guillem. Allí destacava la importància d’una actuació “que ha dignificat un espai degradat durant molts anys dotant-lo d’usos pràctics per a la ciutadania. Ací, on havia un muntó de terra i restes de deixalles, comptem ara amb un estacionament que podrà usar la gent que vullga comprar al Carrer Major o prendre algo en la Plaça de la Concepció, a més d’atendre la gran demanda d’estacionament en moments com l’Entrada de Moros i Cristians; va a ser una actuació aprofitada al màxim”, manifestava.

L’obra, executada per una empresa local amb un cost de 150.000 euros, ha convertit 5.640m² de solars junt a l’Avinguda de Sant Francesc en un estacionament municipal amb 50 arbres i 600 arbustos, enllumenat i voreres. L’actuació també ha servit per adequar les voreres perimetrals al disseny contemplat al Pla General d’ Ontinyent per tal que siguen definitives, voreres que permeten la connexió a peu des de la vorera de l’Avinguda de Sant Francesc fins al carrer músic Úbeda, acurtant notablement la distancia peatonal entre el Pont Nou i el Carrer Major.

El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, explicava que la demolició del mur de contenció junt al carrer Músic Úbeda, de part de les soleres de les antigues edificacions existents, o la retirada de la tanca metàl·lica existent junt a la vorera de Sant Francesc des de fa més d’una dècada, afegit al disseny del pàrking amb arbrat i zones verdes, “dona una imatge més amable a aquesta via tan important, a més de convertir-se en un espai de gran utilitat durant tot l’any”, destacava.

A més a més, l’obra ha inclòs la instal·lació d’una xarxa de pluvials que canalitzarà les aigües de pluja cap al col·lector d’aigües residuals del carrer Músic Úbeda; 15 punts d’enllumenat (10 d’ells dobles), sistema de reg per a la jardineria; i 23 metres lineals de baranes que perllonguen les ja existents al pont adjacent, així com places especifiques per a persones amb diversitat funcional i altres amb connexió per a vehicles elèctrics.

Jaime Peris recordava que l’habilitació de pàrkings provisionals “respon a una demanda de la ciutadania a través de Ontinyent Participa, un procés que enguany ha servit per reclamar actuacions a les immediacions del riu, una línia amb la que aquesta obra també guarda coherència. El lloc es estratègic i va a ser beneficiós per a la comoditat de veïns i visitants i també per a la imatge d’aquesta via d’accés tan important”, concloïa.

Per veure les notícies destacades de hui, punxa ací.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí