Ontinyent ordena l’enderroc de 4 cases més al disseminat i en són ja 17 durant tot l’estiu

0
945
disseminat Ontinyent
Cases del disseminat

L’Ajuntament d’Ontinyent ha publicat hui al Butlletí Oficial de la Província (BOP) l’ordre d’enderroc de 4 cases més situades a la zona del Disseminat, amb les quals en este estiu ja s’ha ordenat demolir un total de 17 edificis unifamiliars. El govern de Lina Insa anuncia així que en un període màxim de 2 mesos s’hauran d’enderrocar les casetes i demana a les empreses subministradores d’electricitat, aigua, gas i telefonia que cessen el seu abastiment una vegada transcòrreguen 10 dies des de hui.

Des del consistori s’apunta a que les il·legalitats han estat la construcció d’habitatges unifamiliars aïllats -els quals estan acabats i en ús- sense la corresponent llicència d’obres municipal a «sòl ubanitzable sense desenvolupament (SUBLE)» la qual cosa suposa una «infracció urbanística greu». Les despeses de l’enderroc dels edificis hauran de córrer a càrrec del propietari/promotor i de l’empresa constructora a més de que s’òbrirà el corresponent expedient sancionador; de la mateixa forma s’adverteix que, de no complir-se el manament es pot tramitar una multa i remetre el cas a la Fiscalia de Medi Ambient. L’ajuntament també reconeix que cap la possibilitat d’interposar un recurs contenciós-adminstratiu.

Precisament ahir el govern municipal del PP va responsabilitzar al PSPV de l’actual situació d’ordres d’enderroc en afirmar que no van ser ells els que van iniciar els expedients urbanístics sancionadors per les construccions il·legals. Així s’excusen en que el que fa l’executiu de Lina Insa és «complir la legalitat». Este compliment fa referència a l’advertència que va realitzar la Fiscalia de Medi Ambient a l’ajuntament  d’Ontinyent d’obrir un procés per pressumpta prevaricació si el consistori arxivava -en estimar caducats- els expedients urbanístics i esperava la seua prescripció en 4 anys de la infracció com va anunciar l’equip de govern a un ple municipal.

Les ordres de l’Ajuntament d’Ontinyent es poden consultar a la següent adreça electrònica: https://bop.dival.es/bop/drvisapi.dll

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí