Ontinyent ofereix als seus majors una programació trimestral amb 11 activitats i 600 hores de tallers

0
874
Jorge Rodríguez i Sayo Gandia

L’Alcalde i la regidora de Política Social presenten la II edició de “Majors Actius” i repassen els tallers de què es beneficien 1100 usuaris al CIM de Sant Rafel i Centre Cívic del Llombo

Els majors d’Ontinyent tindran al seu abast d’octubre a desembre una programació municipal trimestral amb 11 activitats i prop de 600 hores de tallers. L’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i la regidora de Política Social, Sayo Gandia, presentaven hui la II edició del programa “Majors Actius” i repassaven els tallers de què es venen beneficiant 1.100 usuaris al CIM de Sant Rafel i al Centre Cívic del barri del Llombo.

Jorge Rodríguez destacava “l’aposta seriosa” del govern ontinyentí per atendre un sector de població “que era el gran oblidat i amb el que cal ser agraïts. Des del primer dia hem volgut que tingueren les infrastructures adequades però també era necessària una potenciació de l’envelliment actiu i saludable per viure i gaudir el dia a dia”, assenyalava.

Així, l’àrea de Política per a les Persones ha posat en marxa una nova edició de “Majors Actius”, el programa adreçat a majors de 55 anys que s’encetava el passat mes de febrer, i que després d’una pausa estival es reprèn gràcies a la bona acollida registrada. La nova programació que inclou com a novetat una nova línia de viatges culturals a localitats veïnes, que al seu torn organitzaran activitats semblants amb Ontinyent com a destí. Sayo Gandia explicava que “estos viatges culturals, que encetarem el 12 de desembre a Xàtiva, venen d’una proposta del propi alcalde, i ens ajudaran a conèixer millor altres ciutats i que els veïns d’aquestes ens coneguen”, recordava.

La nova programació ha estat plantejada tenint en compte les peticions i suggeriment dels propis majors “que ens havien demanat que incloguérem per exemple un sopar amb sessió de ball a Majors Actius, com farem el 4 de novembre al restaurant de la Societat de Festers, amb la música en directe del grup Black Cats”, assenyalava.

La primera activitat del trimestre serà una ruta turística per La Vila i el refugi de Tortosa i Delgado (25 octubre) des de la Plaça de Sant Roc; seguida d’una xerrada sobre “Veritats i mentides a la xarxa” (26 octubre) al Saló de Plens de la Mancomunitat; l’espectacle de dansa “Mulïer” (4 novembre) a la Plaça de Sant Domingo; el referit sopar amb ball al restaurant de Festers (4 novembre); un viatge cultural als palaus de Diputació i Generalitat (7 novembre); l’espectacle “Històries de Taverna” al Centre Cívic del Llombo (17 de novembre) o el cine-fòrum “El exótico hotel Marigold 2” al Centre Cultural Caixa Ontinyent (30 de novembre).

En l’últim mes de l’any tindrà lloc el viatge cultural a Xàtiva (12 de desembre); un concert intergeneracional a càrrec de Pep Gimeno “Botifarra” i la seua rondalla al Teatre Echegaray (18 de desembre); i s’ofereix als majors també la possibilitat d’acudir a l’espectacle inaugural del Festival de Circ i Teatre (23 de desembre) i a l’espectacle d’humor “Encerrona” amb el televisiu Pepe Viyuela (29 de desembre) al Teatre Echegaray.

A esta oferta d’activitats independents i puntuals s’afegeix la programació estable de tallers que venen organitzant-se des de l’Ajuntament al CIM de Sant Rafel i el Centre Cívic del Llombo, que inclouen una variada oferta amb gimnàstica de manteniment, patchwork, sevillanes, coral, tall i confecció, balls populars i de saló, ioga, tallers de memòria, teatre, educació mediambiental, risoteràpia o musicoteràpia, entre d’altres, a més d’altres serveis com els de podologia i perruqueria.

Sayo Gandia explicava que “hi ha oferta tant per a les persones que volen acudir a cursos i tallers amb una continuïtat com als que prefereixen acudir a les activitats independents de Majors Actius. Aquest programa va començar com a projecte pilot i ja és una realitat, i ara anem a treballar ja de cara a l’any que ve perquè tinga una programació anual el més adaptada possible a la gent que vullga participar”, concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here