Ontinyent obrirà un nou espai entre la Plaça Major i l’Església de Sant Miquel enderrocant dos immobles

0
1555
Gràfic de la intervenció que es planifica realitzar a Ontinyent

L’Ajuntament adquireix per 70.000 euros els dos immobles que seran enderrocats per guanyar més de 250m² de via pública que oxigenarà esta zona del barri de Poble Nou

L’Ajuntament d’Ontinyent crearà una nova connexió entre la Plaça Major i l’Església de Sant Miquel, una nova acció del Pla de Sanejament de Nuclis Antics que servirà per oxigenar esta zona del barri del Poble Nou. Així serà després que la Junta de Govern Local haja aprovat l’adquisició a tal efecte de dos immobles ubicats al n.5 de la Placeta de l’Escurà i el n.10 del carrer Arquebisbe Segrià, les dues vies que passaran a comunicar-se i al mig de les quals es troba l’accés a l’Església.

El regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, explicava que “es tracta de dos edificis que hem adquirit per un total de 70.000 euros, i que en enderrocar-los ens permetran guanyar més de 250m² de nova superfície de via pública”, assenyalava. Amb aquest objectiu, el govern d’Ontinyent va posar en marxa el Pla de Sanejament dels Nuclis Antics, en la legislatura 2011-2015, que ha tingut continuïtat en aquesta i que ha inclòs declaracions de ruïna, execucions subsidiàries o adquisició d’immobles “sempre amb l’objectiu de millorar les condicions de vida als barris de Poble Nou i La Vila i evitar la seua degradació”, recordava Peris.

Segons els informes tècnics, els immobles adquirits es troben fora d’ordenació afectats pel vigent Pla de Reforma Interior del Centre Històric ‘Raval-Poble Nou’ i no es troben en cap Unitat d’Execució, amb la qual cosa el mecanisme previst és el de la compra o expropiació. Els mateixos informes destaquen l’operació prevista al planejament com a “positiva” ja que millora la relació entre l’espai de la Plaça Major i l’Església de Sant Miquel, catalogada com a Be de Rellevància Local.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí