Ontinyent obrirà la Fira de Novembre amb la primera lectura pública moderna del Privilegi Reial d’Alfons el Magnànim

0
1817
Imatge de la presentació de la Fira de Novembre 2019 d'Ontinyent

El text original en llatí ha estat traduït per la professora Inés Portero i serà llegit per l’actriu Andrea Nàcher

Ontinyent obrirà aquest divendres la seua Fira amb la primera lectura pública en època moderna del Privilegi Reial que Alfons el Magnànim va concedir en 1418 a ciutat per a la celebració de la Fira. El text original, en llatí, ha estat traduït per la professora ontinyentina Inés Portero, qui explicava que la traducció “ha presentat dificultats, en ser llatí del renaixement i no llatí clàssic, raó per la qual dur-la a terme ha estat un repte, però també una satisfacció com a ontinyentina”.

La lectura d’aquest document històric rescatat de l’arxiu municipal estarà a càrrec de l’actriu Andrea Nàcher a les 19:30 hores a la zona d’estacionament de la Sala Gomis, des d’on partirà posteriorment un espectacle itinerant que inclourà l’actuació del grup musical “Los Artistas del Gremio” i les escoles de dança de la ciutat Masters i Ópera, i que també passarà pels carrers José Iranzo, Avinguda d’Albaida, Benicadell i Manuel Sanchis Guarner.

La regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, animava a la ciutadania d’Ontinyent i les comarques veïnes “a assistir i gaudir d’aquest espectacle inaugural i de tot allò que oferirà la ciutat al llarg del cap de setmana i dilluns de Fira, dia festiu local, ja que tenim atractius per a totes les edats i gustos”, assenyalava. Cal recordar que La Fira d’Ontinyent comptarà enguany per primera volta amb una Fira Jove amb tallers, jocs online, de taula i música en directe; espectacles de màgia i jocs en família; més de 40 atraccions mecàniques; 200 llocs de gastronomia i artesania; 500 vehicles en la fira d’automoció Firauto i una zona dedicada al comerç local.

Descomptes superiors a 3.000 euros en Firauto

La Fira d’automoció Firauto comptarà amb descomptes especials que en alguns casos pot superar els 3.000 euros tant en vehicles nous com de quilòmetre zero als seus 24 tallers expositors. A més a més, es comptarà amb la novetat de comptar amb ciclomotors i motocicletes, i es sortejarà entre les persones que visiten la zona d’exposició de vehicles 2 caps de setmana per a 2 persones en un hotel de la Costa Blanca i 15 premis de 100 euros a utilitzar en els tallers de l’Associació de Tallers d’Automoció de la Vall d’Albaida.

Tasts d’aigua i punt violeta

La Fira d’Ontinyent se sumarà amb tasts d’aigua a la campanya “Aigua d’Ontinyent, per a beure, per a viure”, impulsada per l’Ajuntament d’Ontinyent i Egevasa per posar en valor la importància econòmica, social i sentimental de l’aigua de la ciutat. També es participarà de les activitats organitzades per la Regidoria d’Igualtat amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, amb la col·locació d’un “Punt Violeta” contra les agressions sexistes des de dissabte i fins dilluns de Fira.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here