Ontinyent obrirà el nou accés per Torrefiel el 4 de desembre, 4 mesos abans del termini previst

0
1063
Imatge del projecte de la rotonda de Torrefiel d'Ontinyent

L’Ajuntament treballa amb el veïnat del barri la reordenació del trànsit que s’aplicarà a les vies afectades des del 4 de desembre

El nou accés a Ontinyent des de la carretera CV-81 per l’Avinguda de Torrefiel s’obrirà al trànsit 4 mesos abans del termini previst. En concret, l’obra, de la que es va signar l’acta de replanteig el 28 de març amb una durada prevista de 12 mesos, s’obrirà al seu ús el proper 4 de desembre. Una jornada en la que està prevista comptar amb la visita de la Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració de Territori, María José Salvador, l’àrea de la qual assumeix els 720.707 euros pels quals es va adjudicar l’obra.

Abans, l’Ajuntament d’Ontinyent, a través de l’àrea de Territori que coordina Jaime Peris, conclourà els treballs que està duent a terme amb el veïnat del barri i tècnics municipals per tal de reordenar el trànsit a les vies afectades. Per a esta reordenació es contemplen les indicacions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), document elaborat partint d’un procés participatiu, i on es planteja que una vegada executat el nou accés, l’Avinguda de Torrefiel siga direcció nord i el carrer Jaume I direcció sud. Així doncs, a hores d’ara només quedaria valorar amb el veïnat l’opció de convertir a sentit únic (nord) l’Avinguda de Torrefiel, cosa que segons el PMUS “permetria fer una secció més amable a Torrefiel i solucionar algunes interseccions actualment complicades”. Cal recordar que previament ja es va resoldre una d’estes interseccions, l’existent entre el carrer Regall amb Torrefiel.

La passarel·la, abans de final d’any

Per altra banda, les obres de la passarel·la sobre la CV-81 que estan executant la Conselleria i l’Ajuntament estaran a punt abans de final d’any. Cal recordar que esta passarel·la es va tancar al trànsit el passat 9 de juliol per tal que la Conselleria iniciara la seua part de l’actuació. Per tal de facilitar l’accés a l’alumnat de l’IES l’Estació des de setembre, quan van tornar a posar-se en marxa les classes, la Conselleria d’Educació ha disposat un autobús addicional als que ja hi havia, per arribar a 4 en total, cosa que permet traslladar a la totalitat de l’alumnat d’ESO del centre. Durant aquest periode, a més a més, els autobusos que disposa l’Ajuntament per a l’alumnat de Batxillerat i Cicles Formatius ha augmentat la seua freqüència de pas. Per a la ciutadania en general, l’alternativa ha estat l’ús dels passos de vianants que envolten la rotonda que comunica la CV-81 amb el poliesportiu i també amb la CV-6620, per accedir a la via pavimentada auxiliar que existeix adjacent a aquesta carretera.

La intervenció de la Conselleria va finalitzar en octubre, després que l’obra es vejera afectada per les pluges d’esta tardor, que afectaren el procés necessari per a la consolidació de les estructures de formigó i les proves de càrrega que garanteixen la seguretat futura de la infrastructura. Una volta finalitzada la part de la intervenció de la Conselleria sobre la passarel·la, l’Ajuntament va iniciar l’actuació de millora de l’accessibilitat de la part sud de la passarel·la que connecta el casc urbà amb el camí a l’IES l’Estació, substituint per rampes les escales actuals. Una intervenció que va tenir un pressupost de licitació de 65.000 euros, i que va començar el 22 d’octubre, amb un termini d’execució de dos mesos. Amb esta actuació, l’Ajuntament vol completar el treball de la Generalitat amb una actuació que facilite la comoditat en els recorreguts peatonals i a la vegada possibilite l’accessibilitat a bicicletes i persones amb mobilitat reduïda.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí