Ontinyent obri la piscina i amplia l’aforament d’espais municipals en la fase 3


0
510
Jorge Rodríguez i Óscar Borrell

Jorge Rodríguez incideix en la importància de continuar respectant les distàncies de seguretat i utilitzar mascaretes

L’Ajuntament d’Ontinyent obrirà aquest dilluns la Fase 3 del desconfinament amb la reobertura de la piscina municipal i l’ampliació d’aforament d’espais municipals. Així ho anunciava aquest dijous en una roda de premsa l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui compareixia acompanyat del regidor d’Esports, Óscar Borrell. L’alcalde destacava que «continuar avançant en la desescalada ens permet continuar obrint espais municipals per recuperar la normalitat», però incidia en la importància “de continuar respectant les distàncies de seguretat, utilitzar mascaretes i no baixar la guàrdia».

En concret, a partir d’aquest dilluns el Maova, el Palau de la Vila i l’Oficina de Turisme, que ja havien obert, amplien el seu aforament fins al 50% al igual que les biblioteques, arxiu i punts de lectura, mantenint els WC tancats en tots els casos. Així mateix, el mercat de dilluns es mantindrà al recinte firal en horari de 08:00h a 14:00h i el servei de bus urbà permetrà la utilització de tots els seients encara que continuarà sent obligatori l’ús de mascareta.

Referent a l’activitat cultural, l’alcalde comentava que en breu s’anunciarà la programació d’activitats estivals de concerts i teatre, la qual es centrarà sobretot en espais públics, de manera que tant el Teatre Echegaray com la Sala Gomis romandran tancats fins el mes de setembre. Les activitats a l’aire lliure permetran guardar la distància de seguretat de 1,5 metres i no superar el 50% de l’aforament del recinte, sent aquest d’un màxim de 800 persones assegudes. També anunciava que l’Espai Jove reobrirà les seues portes amb un màxim d’aforament del 50% i activitats en grups de fins a 20 persones. Així, s’obriran també instal·lacions esportives situades a espais oberts com la pista de patinatge, pumptrack, skatepark, petanca i circuits de calistènia així com les pistes multideportives per a pràctica individual o per parelles.

En relació a l’atenció a l’Ajuntament aquesta seguirà sent mitjançant cita prèvia a través del telèfon 96.291.82.00. L’alcalde anunciava que el personal de l’Ajuntament que estava teletreballant anirà reincorporant-se paulatinament a partir de dilluns, tot i que es mantindra una part important de teletreball.

Així mateix, dilluns es reprèn presencialment el programa de mesures judicials. El Centre de Menors El Rogle, que va obrir en la Fase 2, reactivarà aquest dilluns l’atenció mitjançant el servei de cambrers i cambreres. En el cas del Centre Ocupacional i Centre de Dia s’incrementarà paulatinament el nombre d’usuaris i usuàries i també es reactivarà el servei de menjador. El regidor d’Educació, Óscar Borrell, anunciava que enguany està previst obrir tres escoles d’estiu.

Piscina municipal amb dos torns d’ús

Borrell explicava també que per potenciar la seguretat en l’ús de les instal·lacions municipals enguany en la piscina municipal s’han establert dos torns d’ús recreatiu amb accés limitat: un de 10:30h a 15:00h i altre de 16:00h a 20:30h, on l’aforament màxim per a cadascun dels torns serà de 100 usuaris i usuàries per tal d’evitar massificacions. De 15:00h a 16:00h es netejarà i desinfectarà la piscina per garantir la seguretat de les persones usuàries. Borrell incidia que la piscina municipal descoberta obri dilluns mantenint les regulacions establertes en la Fase 2 “amb una normativa d’ús molt restrictiva que anirà adaptant-se als canvis que vaja introduint el Govern d’Espanya respecte a mesures de seguretat i higiene, control de l’aforament i evolució del virus», afirmava.

Per accedir al recinte caldrà adquirir les entrades prèviament al web esports.ontinyent.es, tot i que el pagament es realitzarà en la mateixa piscina prioritzant l’ús de la targeta. Al reduir la limitació horària, també es redueix el preu d’entrada, que passa a ser a 1,75€ per a cada torn. Per a xiquets i xiquetes, persones en diversitat funcional i pensionistes l’entrada serà a 1€. Pel que fa a l’ús esportiu de la piscina municipal, Borrell explicava que el Club Natació d’Ontinyent i el Club Triatló Ontinyent podran utilitzar-la de 9:30h a 10:30h i de 20:30h a 21:30h, permetent-se un màxim de 6 esportistes per carril.

El regidor detallava també que a partir del 15 de juny s’eliminarà la cita prèvia per utilitzar el Poliesportiu, a excepció de la Pista d’Atletisme per la dificultat de controlar el seu aforament. En aquest sentit, la limitació d’aforament passa del 30% al 50%, les dutxes i vestidors es reobrin per a ús individual i recordava que «tots els esports hauran de practicar-se de forma individual o per parelles respectant la distància de seguretat d’1,5 metres», concloïa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here