Comencen a Ontinyent les obres de la Residència de Discapacitats que es preveu obrir este 2018

0
2017
Mónica Oltra i Jorge Rodríguez, en una visita de la vicepresidenta a Ontinyent

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives confirma a l’Ajuntament d’Ontinyent que la intervenció estarà a punt entre finals de març i principis d’abril

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha iniciat aquest dilluns les obres que permetran obrir enguany la Residència de Discapacitats d’Ontinyent, finalitzada en 2010 i pendent d’obertura des d’aleshores.

En concret, els tècnics de la Conselleria han confirmat a la regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, que la intervenció estarà a punt entre finals de març i principis d’abril, tot i que deuran realitzar-se alguns tràmits posteriors previs a l’obertura oficial de les instal·lacions.

Cal recordar que el actual Govern Valencià no podia actuar a l’edifici fins assumir la seua titularitat, a la que es va accedir el passat mes de juny de 2016. En aquell moment, i coincidint amb una visita a Ontinyent per a acudir a unes jornades empresarials organitzades per COEVAL, la Consellera Mònica Oltra va visitar la residència junt a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, al qui va anunciar que els tècnics havien trobat una sèrie de mancances a resoldre en l’edifici abans de poder procedir a la seua obertura.

Esta actuació, pressupostada en 200.000 euros, suposa la realització de diverses millores que inclouen la realització de canvis en la cuina per a adaptar-la a un servei d’elaboració de menjars en lloc de catering; adequació dels recintes de dutxa d’usuaris i personal per a preservar la intimitat dels mateixos i millorar la seua funcionalitat o adequació de la bugaderia per a dotar-la de més equipament.

També es contempla l’actualització del sistema automàtic de tancament i obertura d’eixides d’evacuació a la normativa actual; estudi per a proposar un sistema de protecció del sol en les zones més afectades; o la col·locació de solera i paviment d’exterior des de l’eixida del centre fins a eixir de la parcel·la de la residència, incloent un nou accés per als vianants front de l’entrada principal de la residència.

Des del Govern d’Ontinyent, la regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, recordava que “des del mateix moment del canvi de Govern a la Generalitat s’han fet avanços per acostar-nos a l’obertura de la residència. L’Ajuntament ha estat sempre al costat dels familiars per informar-los, i hem donat a la Conselleria totes les facilitats, tant en la realització de les diferents gestions com en el seguiment dels passos que se’ns ha demanat”, apuntava.

La regidora recordava en aquest sentit “actuacions com la construcció d’una nova vorera d’accés a la residència, una de les exigències de la Conselleria que en aquest cas l’Ajuntament ha fet realitat amb una ajuda de al voltant de 100.000 euros de la Diputació de València. Ara, l’inici de les obres finals d’adequació que va anunciar la Conselleria és una molt bona noticia, i anem a estar pendents de la seua execució perquè l’obertura de la Residència siga per fi una realitat”, assenyalava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here