Ontinyent mostra al Vicepresident el Pla de Regeneració i Emergència Habitacional de Cantereria, afectada per la DANA

0
1740
Rubén Martínez Dalmau i Jorge Rodríguez, a Onitnyent

Ruben Martínez Dalmau qualifica Ontinyent de “municipi modèlic” en matèria de regeneració urbana

“Ontinyent és un municipi modèlic en regeneració urbana, que s’ha transformat als últims anys gràcies a l’aposta de l’Ajuntament i la Generalitat. Una aposta en la que anem a continuar perquè la ciutat continue sent capçalera en esta matèria”. Així ho manifestava aquest dimecres el Vicepresident segon del Consell i Conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, durant una visita institucional que cursava aquest matí a la ciutat junt a l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez per tractar diversos temes, i on també han participat la Directora General d’Habitatge, Elena Azcáraga; el Director General de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar; i diversos regidors, regidores i personal tècnic.

Un dels assumptes més destacats ha estat la situació del veïnat i les cases afectades per la DANA al carrer Cantereria, objecte d’un Pla de Regeneració i Emergència Habitacional impulsat per l’Ajuntament, per al que es demana la col·laboració de la Generalitat. En aquest sentit, l’alcalde explicava al Vicepresident que el futur de la zona passa per l’adquisició dels 20 immobles i 40 habitatges més afectats, per tal de demolir-los i convertir la zona en un parc inundable; a més de l’estabilització dels talussos adjacents al carrer Tirador. Per la seua banda, el Vicepresident Dalmau anunciava que dins del conveni de col·laboració signat entre la Generalitat i CriteriaCaixa, es posaran a disposició dels ciutadans una vintena d’habitatges a Ontinyent, que es destinaran a persones afectades pel temporal i per a atendre emergències habitacionals en el municipi.

Jorge Rodríguez també acompanyava a Rubén Martínez Dalmau en un recorregut per les obres que s’estan desenvolupant dins de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del barri de la Vila i el centre històric El Raval d’Ontinyent, amb una inversió pluriennal de més de 2’2 milions d’euros del Ministeri de Foment, la Generalitat, l’Ajuntament i els particulars, que inclou en 2019 una subvenció de 475.000 euros del Ministeri i 210.000 de la Generalitat. Igualment, es repassava l’actuació prevista en el nou programa ARRUR, amb una inversió d’1.620.000 del Ministeri de Foment i 351.000 de la Generalitat, que sumat a l’anterior programa permetrà intervindre en més de 140 habitatges del centre històric d’Ontinyent.

Durant la visita, l’Alcalde mostrava també al Vicepresident el lloc on van a actuar-se amb els 3 milions d’euros que rebrà l’Ajuntament de la sentència de l’antic IVVSA, incloent la construcció de 12 habitatges; a més de la zona de les obres previstes per a restaurar la muralla nord al barri de La Vila. Jorge Rodríguez agraïa a Rubén Martínez Dalmau la seua predisposició i accessibilitat per atendre les necessitats d’Ontinyent en general, i en particular pel treball realitzat als últims mesos per ell i el seu equip amb l’alcaldia i els regidors i regidores de la ciutat per atendre les necessitats sorgides després de la DANA amb la major agilitat possible.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here