Ontinyent modificarà el pressupost en 557.800 euros per atendre l’emergència social de la COVID-19

0
2774
Jorge Rodríguez i Natalia Enguix

Els canvis plantejats pel Govern ontinyentí permetran respondre a l’augment de la despesa en ajudes de primera necessitat o servei de menjar per a menors

El Govern d’Ontinyent portarà al proper ple una modificació de crèdit per import de 557.800 euros, destinada principalment a atendre situacions d’emergència social a la ciutat provocades per la COVID-19. La regidora d’Hisenda, Natalia Enguix, ha explicat que els canvis plantejats pel Govern ontinyentí al pressupost municipal permetran respondre a l’augment de la despesa en ajudes de primera necessitat o servei de menjar per a menors, amb més de 205.000 euros addicionals.

La regidora recordava que el passat mes d’abril ja es va aprovar una modificació de crèdit per posar en marxa el pla ‘Tornem Junts’, “però la situació de crisi sanitària, econòmica i social va generant noves necessitats que requereixen d’atenció per part de les administracions, i al Govern d’Ontinyent tenim molt clar que atendre a les persones ha de ser sempre prioritari, raó per la qual seguirem fent ajustos quan siga necessari”, manifestava.

Enguix constatava que si al llarg de tot 2019 la despesa en ajudes d’emergència social i servei de menjador d’estiu per a menors suposava una despesa de 264.000 euros, l’augment d’estes necessitats a conseqüència de la crisi s’ha disparat a més del doble: amb la modificació de crèdit que es planteja, es totalitzarà una despesa entre els mesos de març a novembre de 2020 de més de 572.000 euros, dels quals 460.400 son per a ajudes d’emergència social i 111.600 a servei de menjar a casa per a menors. “És l’altra corba de la pandèmia, la del dia a dia de les persones que no tenen recursos per afrontar per si soles una situació com la que vivim. No entenem els serveis socials com un servei assistencialista, però si d’acompanyament a les persones més vulnerables en situacions com esta», incidia.

La modificació de crèdit, a més, s’aprofitarà per reordenar altres partides i poder destinar 48.100 euros per avançar en la posada en marxa del Pla Local de Residus; 41.000 euros per a millora de l’accessibilitat de la vorera del nou centre d’AFAO al barri de Sant Rafel, i 27.300 euros per dotar aquest centre de mobiliari i equipament informàtic; 30.000 euros per a manteniment d’edificis a les vies publiques; o 20.300 euros en assistències tècniques urbanístiques. Per fer possible totes estes actuacions, s’ha aprofitat els diners que no van a gastar-se en partides destinades a accions que no tindran lloc com a conseqüència de la pròpia COVID-19, com ara el muntatge del castell de festes, l’enllumenat ornamental de Moros i Cristians, o la reforma prevista al carrer Trinitat 22, que requereix d’uns treballs previs que s’han vist retardats.

Natàlia Enguix explicava que per poder atendre l’important augment de l’atenció social «hem hagut de comptar també amb la implicació de les diferents regidories, que han accedit a reduir les seues partides d’activitats de ponència per contribuir a l’atenció d’emergència social. Estem vivint una situació extraordinària i la resposta també ha de ser-ho, atendre les necessitats de la nostra gent sempre ha de ser sempre prioritari i en eixa línia anem a seguir treballant”, concloïa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí