Ontinyent millora la seguretat dels camins de la Font del Pla i de la Font Santa

0
1203
Els regidors han visitat el Camí de la Font del Pla.

Els regidors de Territori i Camins Rurals destaquen la importància de les intervencions per al dia a dia de les persones que transiten habitualment per estes zones

L’Ajuntament d’Ontinyent ha procedit a efectuar millores als camins de la Font del Pla i de la Font Santa, dues vies de titularitat pública on s’han dut a terme diverses intervencions considerades d’interès per a la seguretat del trànsit de vehicles i vianants pels mateixos.

Els regidors de Territori, Joan Sanchis, i de Camins Rurals, Manuel Cuesta, coincidien en destacar la importància de les intervencions per al dia a dia de les persones que transiten habitualment per estes zones, tant pel que fa a la prevenció i seguretat com per a la comoditat de la circulació.Manuel Cuesta explicava que “son intervencions que executem atenent tant a les recomanacions dels tècnics municipals com a les peticions del veïnat, i que entren dins de les tasques de manteniment que fem amb el propi per sonal municipal en l’extensa xarxa de camins rurals amb que comptem a Ontinyent”, apuntava.

En concret, al camí de la Font del Pla s’han fet dues actuacions, sent la més destacada la que ha suposat la retirada de la vegetació i posterior pavimentat d’un tram adjacent a una canonada d’evaquació d’aigües tant d’aquest camí com del Camí Reial de Gandia en el barranc de Matamoros. En aquest lloc, l’espai per al trànsit era de 3 metres, amb manca de visibilitat per la vegetació i problemes derivats de l’estretor del tram. Ara, amb la intervenció executada, s’ha aconseguit ampliar l’espai transitable fins als 6 metres i es facilita l’evaquació d’aigües per la referida canonada, evitant així els embassaments que a sovint es produïen en la zona.

Per altra banda, en altre tram del camí de la Font del Pla s’ha reforçat un mur de contenció que estava debilitant-se, aprofitant per donar més amplària al camí en aquest punt. Pel que va al camí de la Font Santa, s’ha procedit a la retirada d’una dotzena d’oms i xops que es trobaven en perill de caiguda, en una zona estreta i propera a un barranc amb gran quantitat de vegetació de ribera. Els exemplars retirats estaven en risc de caiguda, i el seu estat i tamany feien recomanable la seua retirada preventiva per raons de seguretat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí