‘Ontinyent Medieval’ inclourà enguany espectacles vinculats al 775 aniversari com a Vila Reial

0
2148
L'alcalde Jorge Rodríguez ha presentat una nova edició d'Ontinyent Medieval

Durant tres dies s’oferiran prop de 50 activitats d’animació al centre històric

‘Ontinyent Medieval’ comptarà enguany am prop de 50 activitats d’animació del 21 al 23 de febrer a diferents espais escènics del centre històric, entre elles dues representacions teatrals de carrer vinculades al 775 aniversari de la ciutat com a Vila Reial.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez compareixia davant la premsa acompanyat per la Regidora de Festers, Àngels Muñoz, i el President de la Societat de Festers, Vicent Pla Vaello, per tal de donar detalls de la programació organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Societat de Festers, una programació que la qual destacava “la varietat d’activitats per a totes les edats, plantejada per resultar atractiva tant per a festers com per a no festers». L’alcalde destacava comptar enguany amb una regidoria propia de festes “ens permet oferir un programa més ric, i seguir avançant en el treball que venim fent junt a la Societat de Festers per a ser novament punt d’atracció per a la gent d’Ontinyent i les comarques veïnes, a la que animem a companyar-nos en aquest cap de setmana de germanor”.

Àngels Muñoz explicava que en total hi haurà prop de 70 llocs de productes artesans i gastronòmics de qualitat repartits per la plaça Major, el carrer Regall, la plaça de Baix i els carrers de La Vila, ambientats amb una decoració que convida a viatjar en el temps. Per complementar-los, es comptarà amb una extensa programació amb prop de mig centenar d’activitats i espectacles com ara “el passeig de la Guàrdia”; “Vida de campament, vila d’oficis”; lluites i combats; espectacles d’humor i malabars; “Vestir al Cavaller”, explicació d’armes; éssers mitològics o “el Ritual del Foc”; entre molts altres.

Una de les novetats més destacades seran les dues representacions vinculades al 775 aniversari d’Ontinyent Vila Reial, efemèride amb la qual s’ha vinculat el cartell promocional del Mercat Medieval d’enguany, i que inclourà dues representacions històriques vinculades a Jaume I i als Agermanats, basades en escrits del cronista oficial de la ciutat, Alfred Bernabeu. A més a més, hi haurà una exposició d’imatges que repassa l’evolució de la ciutat fins al present.

De l’extensa programació, Muñoz destacava també la participació del cantaor Pep Gimeno “Botifarra” abans de l’acte del pregó; la col·laboració de totes les associacions culturals de música tradicional de la ciutat amb actuacions en directe; la quedada fotogràfica organitzada per AFO diumenge de matí; una nova edició del concurs fotogràfic d’Instagram amb un premi de 100 euros; i la organització dissabte de vesprada del “Mig Any Fest”, que obrirà portes a les 19:00 hores a l’esplanada de Tortosa i Delgado per acollir les actuacions gratuïtes de Casper DJ, Grupo Eñe, Músics de Carrer i Nando Costa DJ durant la vesprada i nit.

El President de la Societat de Festers, Vicent Pla Vaello, destacava per la seua part “el gran canvi que ha registrat el Mercat Medieval als últims anys, on gràcies al treball de l’Ajuntament hem aconseguit convertir un acte més de complement a les festes en un punt d’encontre de veïns i visitants i un referent dels mercats medievals a tota Espanya”. Pla Vaello animava a la ciutadania a gaudir de les activitats del Mig Any Fester i a acudir divendres 21 de febrer als actes d’inauguració del Mercat, que inclouran des de les 19:30 la representació històrica “Jaume I i la conquesta d’Ontinyent”, una cercavila del Grup de danses d’Ontinyent i el Regall fins la plaça de Baix; l’actuació en format acústic de Pep Gimeno “Botifarra” i el pregó des del balcó del Museu Fester a càrrec del fester José Luis Castells.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí