Ontinyent llança una campanya de conscienciació pel deteriorament del mobiliari urbà amb els orins de les mascotes

0
1215
Ontinyent recorda que es poden imposar multes de fins 600 euros.

“Si tens un gos, tens una responsabilitat” pretén arribar als propietaris de les mascotes per mantindre una ciutat neta i sana

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explica que aquesta iniciativa sorgeix després d’observar el deteriorament de mobiliari urbà i d’alguns arbres de la ciutat per “evitar haver de reposar-los per actituds incíviques”

L’Ajuntament d’Ontinyent a través de la Regidoria de Sostenibilitat ha llançat una campanya de sensibilització per a la recollida d’excrements canins, que inclou els lemes “El gos és teu, el carrer de totes i tots”, “Respecta al teu veïnat”, “Una ciutat neta és una ciutat sana” i “Si tens un gos, tens una responsabilitat”.

Així, la regidora de l’àrea, Sayo Gandia, explicava que “aquesta campanya forma part d’un conjunt d’accions que des del consistori anem a encetar en les properes setmanes per fomentar el civisme entre la ciutadania perquè la seua implicació és fonamental per continuar tenint una ciutat neta”, manifestava. El regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, que la pandèmia de la Covid.19 ha fet que des de l’Ajuntament estem reforçant la neteja d’espais públics. Per això, és molt important que la ciutadania s’implique i col·labore no deixant que orinen en zones no habilitades ni deixant excrements de les seues mascotes als carrers”, manifestava.

Aquesta campanya està formada per 5 imatges diferents que s’han publicat a les xarxes socials municipals (Facebook i Twitter), però també a tots els MUPIS de la ciutat perquè “quan una persona passege el seu gos poguera vore estos missatges i previndre la seua conducta incívica perquè no podem oblidar que els animals no són responsables, però si les persones propietàries”, incidia.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Rodríguez creu que la redistribució d'efectius de seguretat a Ontinyent "deixa en una situació complexa a la Policia Nacional"

La regidora Sayo Gandia exposava que aquesta campanya els protagonistes són els propis gossos. “Volíem incloure el rostre de gossos perquè foren ells els que d’alguna manera conscienciaren als i les propietaris de la importància de mantindre la ciutat neta. Així, Sayo Gandia manifestava que aquesta campanya sorgeix perquè s’ha observat un deteriorament en alguns arbres de la ciutat com a conseqüència de l’ori dels canins i “per evitar haver de

reposar aquest arbrat viari per actituds incíviques i totalment evitables. Un canvi que no sols té un cost econòmic extra per a totes i tots sinó que, a més, implica un temps d’espera per tornar a veure el creixement dels arbres”, manifestava.

A més, en aquesta primera campanya de sensibilització es recorda que l’acció d’abandonar excrements canins als carrers de la ciutat està sancionada amb un import que pot arribar fins als 600€, segons allò estipulat a l’ordenança municipal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here