Ontinyent limita l’aforament del bany al Pou Clar a 245 persones


0
3834
Pou Clar
Imatge de banyistes al Pou Clar

La piscina municipal disposarà d’abonaments amb reserva prèvia d’ús a partir de dilluns

L’Ajuntament d’Ontinyent introduirà des d’aquest dissabte 27 de juny diverses mesures de control i limitacions d’accés al paratge del Pou Clar, per tal de vetllar per la seguretat de les persones visitants. Entre estes noves mesures, sempre adequades al Pla d’Ordenació de l’Ús Públic del Paratge Natural Municipal Serra Ombria-Pou Clar, destaquen la limitació de l’aforament al paratge a 245 persones simultànies i 980 en tot el dia; o la prohibició d’accés per cap lloc que no siga el Camí de l’Alba i l’escala de Galindo a peu o en bicicleta.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que “si ja en un context normal és desitjable que no es massifique el paratge pel be del mateix, amb l’actual situació d’afectació pel Covid-19 es més important si cap per una qüestió de salut pública. Ha quedat demostrat que no podem baixar la guàrdia degut a l’incompliment de les recomanacions sanitàries i s’hem vist obligats a prendre noves mesures més restrictives”. Gandia recordava que informes del CSIC desaconsellen el bany en llacs, rius i pous d’aigua dolça, principalment per la poca circulació d’aigua on el virus pot romandre més temps, una recomanació que fa també l’Ajuntament, tot i que no està prohibit banyar-se al paratge.

Els pàrkings de l’entorn del paratge van a seguir tancats amb blocs de formigó, i durant l’estada al paratge s’haurà de mantenir les distàncies de seguretat recomanades o al seu defecte fer ús de mascareta. Per controlar les limitacions d’aforament establertes, es comptarà amb tres vigilants de seguretat, i s’intensificarà la vigilància per part de la Policia Local i la Guàrdia Civil en el paratge.

Gandia recordava que l’incompliment de la normativa pot derivar en sancions per part de les forces i cossos de seguretat, “un extrem que no es desitjable, i per això insistim en fer una crida a la prudència i la responsabilitat de les persones. El Pou Clar és un lloc emblemàtic del qual hem de tenir cura i protegir-lo, i ara a més hem de fer-ho protegint-se també totes i tots i respectant les normes per evitar situacions de risc”, concloïa.

Abonaments amb resèrva prèvia per la piscina

Les persones usuàries de la piscina municipal d’Ontinyent disposaran a partir d’aquest dilluns 29 de juny d’abonaments per a l’ús d’estes instal·lacions, encara que continuarà sent necessari la reserva prèvia. El regidor d’Esports, Óscar Borrell, explicava que «amb l’arribada de la nova normalitat, hem pogut posar en marxa els abonaments al modificar les regulacions anteriors per les piscines i que inicialment eren molt restrictives», manifestava.

Per continuar garantint la seguretat en l’ús de les instal·lacions es mantenen els dos torns d’ús recreatiu amb accés limitat: un de 10:30 a 15:00 hores i altre de 16:00 hores a 20:30 hores, en la què l’aforament màxim per a cadascun dels torns es mantindrà sense canvis per tal d’evitar massificacions. De 15:00 a 16:00 hores es netejarà i desinfectarà la piscina per garantir la seguretat de totes i tots.

Pel que fa a l’ús esportiu, els clubs de la ciutat podran seguir utilitzant la piscina de 9:30 a 10:30 hores i de 20:30 a 21:30 hores; i durant l’horari recreatiu podran fer ús esportiu de dos carrils de la piscina en torns de 1h i 30 minuts, fins a un màxim de 20 persones. El regidor incidia en que amb aquest canvi «potencialment hem duplicat la quantitat de persones que podran utilitzar la piscina, garantint les mesures de seguretat i higiene, així com l’aforament perquè no podem oblidar que el virus continua actiu», afirmava.

Les persones interessades en l’abonament hauran d’acudir al Poliesportiu per traure’l, mentre que les persones que sols vulguen adquirir un tiquet podran reservar torn a través del web esports.ontinyent.es, tot i que el pagament es realitzarà en la mateixa piscina prioritzant l’ús de la targeta. El preu d’entrada és de 1,75€ per a cada torn, amb preu reduït (1€) per a xiquets i xiquetes, persones en diversitat funcional i pensionistes.

Nova parada de bus al poliesportiu municipal

Coincidint amb la posada en funcionament de la segona línia de bus urbà, que puja des del casc urbà fins a l’estació de tren, s’ha creat una parada específica al poliesportiu, coincidint amb els horaris d’obertura i tancament de la piscina. Així, hi haurà dos autobusos d’anada a les 10 i les 16 hores, i de tornada a les 14 i 20 hores.

Altres novetats al poliesportiu són la possibilitat de fer ús de materials comuns (que han de ser desinfectats abans i després del seu ús), i l’autorització a les instal·lacions de la possibilitat de fer competicions esportives federades sense contacte tant individuals com en parelles. En matèria esportiva destacar també que aquest divendres 26 de juny, s’autoritza l’ús de les instal·lacions dels camps de futbol de la Puríssima i l’Estadi el Clariano per a entrenaments individuals dels equips que habitualment fan ús d’ells.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here