Ontinyent licitarà de nou la coberta del pati del Bonavista en retirar-se l’empresa adjudicatària

0
1395
Els regidors Borrell, Folgueras i Peris van presentar el projecte del col·legi d'Ontinyent

L’empresa al·lega l’elevat augment que ha patit als mercats mundials el preu del ferro, material en el que es basa el 70% de l’actuació prevista

L’Ajuntament d’Ontinyent tornarà a traure a concurs la licitació de les obres de construcció de la coberta del pati del Col·legi Bonavista, en haver-se retirat l’empresa a la que anava a adjudicar-se l’actuació.

Esta empresa era l’única amb proposta vigent, després que les altres tres que s’havien presentat inicialment foren excloses, una per presentar una oferta per damunt de la licitació (194.386 euros) i les altres dues per no justificar la baixa temeraria de les ofertes que havien presentat.

L’empresa adjudicatària renunciava en l’últim moment degut a l’augment que ha patit als mercats mundials el preu del ferro, material en el que es basa el 70% de l’actuació prevista, un entrebanc del que l’Alcalde, Jorge Rodríguez, i el regidor d’Educació, Óscar Borrell, ja havien informat als representants de la comunitat educativa del centre, als quals s’explicava també quins van a ser ara els tràmits a seguir.

El regidor de Territori, Jaime Peris, explicava que “quan es va redactar el projecte inicial al mes d’abril, l’Ajuntament, velant pels interessos de la ciutadania, va fixar un preu ajustat. Des d’aleshores i fins que es proposa l’adjudicació en desembre, el preu del ferro es dispara, i el contractista alega que perd diners. Davant esta situació, per evitar baixes temeràries i possibles paralitzacions d’obra, hem considerat que és millor declarar desert el concurs, revisar els preus de les unitats i tornar-ho a traure el concurs de licitació, sempre tenint present que les obres s’han de fer en qualsevol cas en període no lectiu”, assenyalava.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Els projectes finalistes de “Ontinyent Participa” són exposats pels seus proponents

Des del consistori s’ha explicat que la redacció del projecte es va encarregar als mateixos arquitectes que han fet altres cobertes com la dels col·legis Vicent Gironés o Carmelo Ripoll, incidint en què la demora s’ha degut a que l’obra, que va ser la tercera més votada a Ontinyent Participa 2017, “requeria d’uns tràmits extraordinaris, ja que les competències sobre les instal·lacions educatives depenen de l’administració autonòmica, i es va haver de demanar autoritzacions a la Conselleria d’Educació i a la d’Administracions Locals”.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, que va explicar el procés en el Consell Escolar del centre del passat 17 de gener, ha incidit en què “la comunitat educativa del col·legi ha estat informada en tot moment sobre la situació d’aquest projecte, que tot i els problemes que han anat sorgint, totalment aliens a l’Ajuntament, va a fer-se realitat enguany i farà justícia a l’únic centre de la ciutat sense una infrastructura com esta, que a més dóna moltes possibilitats per als altres usos socials, esportius o educatius al barri de Sant Rafel”, recordava. L’actuació cobrirà una àrea de 1.097 m², sostenint-se la coberta amb bigues d’acer i amb espais laterals oberts per deixar passar l’aire i la llum, comptant-se també amb focus interiors per a estendre els seus usos fora de l’horari escolar.

Des del Govern d’Ontinyent s’ha apuntat que “era ben difícil tenir previsió des de l’Ajuntament de quina anava a ser la fluctuació dels preus del ferro en el mercat mundial, és una qüestió que escapa al control de qualsevol l’administració local però que no va a impedir que el Bonavista tinga per fi la coberta que tants anys ha demandat”, concloïen.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Ruta de Jaume I a la Vall d'Albaida recorrerà amb 70 quilòmetres deu pobles de la comarca

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here